VIDEO Germania: Sute de mii de persoane au manifestat din nou împotriva extremei drepte

Sursă foto: Captură video

Sute de mii de persoane au manifestat din nou duminică în Germania împotriva partidului de extremă dreapta Alternativa pentru Germania (AfD) şi a ideologiei sale radicale, care a provocat de o săptămână o mobilizare de o rară amploare, relatează AFP.

Aproximativ o sută de manifestaţii au avut loc de vineri în toată ţara, reunind peste 1,4 milioane de oameni, potrivit organizaţiei Friday for Future şi alianţei cetăţenilor Campact, care se numără printre organizatorii mişcării.

Afluxul a fost atât de mare la München (sud), încât marşul prevăzut pe străzile capitalei bavareze a fost întrerupt. Poliţia a estimat mulţimea la 100.000 de persoane, cea mai mare adunare organizată în acest moment.

Pe esplanada Reichstagului (parlamentul), la Berlin, participarea a fost, de asemenea, masivă, estimată la 100.000 de persoane potrivit poliţiei citate de postul de radio RBB, 350.000 de persoane, conform organizatorilor.

Aproximativ 250.000 de persoane se mobilizaseră deja sâmbătă în toată ţara în zeci de oraşe, potrivit estimărilor postului ARD.

Mobilizarea survine ca urmare a şocului provocat de dezvăluirea pe 10 ianuarie de către jurnalişti de investigaţii de la Corecttiv a unei reuniuni a extremiştilor la Potsdam, lângă Berlin, unde în noiembrie a fost discutat un proiect privind expulzarea în masă a persoanelor străine sau de origine străină.

Ministrul de Interne Nancy Faeser a apreciat în presă că această reuniune aminteşte de „oribila Conferinţă de la Wannsee”, în care naziştii au planificat în 1942 exterminarea evreilor europeni.

Citește mai mult AICI 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: