VIDEO Gheorghe Falcă, despre Congresul PPE: Vrem ca toată familia europeană să sprijine România în aderarea la Schengen

Gheorghe Falcă
Gheorghe Falcă / sursa: PSNEWS

Europarlamentarul liberal Gheorghe Falcă a vorbit pentru PS News despre importanța Congresului PPE de astăzi de la București. Acesta a explicat ce decizii sunt așteptate astăzi la întâlnirea popularilor europeni.

„Important pentru noi este faptul că am reușit să aducem acest congres în România. Astăzi, cum vedeți sunt peste 650 de jurnaliști care vor transmite lucrările congresului de la București, vor vorbi despre România, vor vorbi despre București. Dimineață am avut o întâlnire cu Comitetul Regiunilor. Eu, care am fost un om în instanța locală 19 ani și am fost în Comitetul Regiunilor 9 ani, m-am bucurat să revăd colegi să gândim politicile europene pentru administrația locală.

Vom intra în dezbaterea Congresului, vom discuta despre rezoluția care e în fază finală de negociere și de adaptare. Mai mult de atât, interesul României este trecut în această rezoluție și vrem ca toată familia europeană să sprijine România în aderarea ei la spațiul Schengen în etapa a 2-a pentru că am trecut de o primă etapă care se va vedea în 31 martie.

Apoi, mâine vom vota candidatul nostru pentru președinția Comisiei Europene, pe doamna Ursula von der Leyen. Intrăm cu un program politic, un program politic în care vom avea grijă de fermierii din Europa, pentru că creștin-democrații sunt aproape de fermieri, fermierii sunt membrii a ceea ce înseamnă mișcarea noastră politică. Vom avea grijă de comunitățile locale, vom avea grijă de a reuși să reducem decalajele. Asta înseamnă că vor rămâne bani în continuare pentru coeziune, iar România este beneficiară a ceea ce înseamnă fonduri europene pe PNRR. Avem 28 de miliarde de euro. De fapt, suntem singura țară care am primit bani pentru autostrăzi în acest program. Asta înseamnă că am știut să negociem bine și putem să spunem că astăzi lucrăm la 750km de autostradă”, a spus Falcă.

Gheorghe Falcă a vorbit și despre manifestul Partidului Popular European, dar și despre accederea la Schengen.

„Vom ataca mai multe direcții a ceea ce înseamnă modul în care noi gândim viitorul Europei. Plecând de la o Europă mai mobilă, mai conectată, cu o dezvoltare economică mai puternică, cu urbanizare serioasă și cu un spațiu verde mult mai acceptat de către societate. Dar în manifest vom vorbi exact și de Shengen, de interesul României și este foarte bine pentru noi, că toată familia populare lor europeni, creștin-democrații europeni, sunt alături de noi în atingerea acestui obiectiv.

Știm că merităm să facem parte din spațiul Shengen. Ceea ce este important este ca conceptul austriac să fie deblocat, pentru că ei au avut alegerile regionale, vor avea alegeri parlamentare, au avut această miză a migrației. Uniunea Europeană face legislația pe migrație așa cum este dorită de Austria. În momentul în care va ieși documentul nu mai este niciun motiv din partea Austriei să să se opună. Mai mult de atât, vor vedea că odată cu deschiderea pe zona aeriană și maritimă nu crește migrația pe zona austriacă, deci vor vedea rezultatele pozitive pe care le realizează atât România, cât și Bulgaria”, a conchis Falcă.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: