Skip to content
Politică

VIDEO Ginerele penalului Morega, candidat pe listele USR-PLUS în Gorj, a postat un clip electoral cu nepoata minoră

Radio Infinit

Corneliu Răducan Morega, candidat pe listele USR-PLUS în Gorj, a postat pe Facebook un clip electoral cu nepoata minoră. Fetița afirmă pe contul de Facebook al candidatului care deschide lista pentru Senat a USR-PLUS în județul Gorj că unchiul ei va face o țară minunată, cu spitale curate, școli mai frumoase.

„(…) azi vom face ceva un pic diferit. Astăzi vă voi vorbi despre un om extraordinar în viața mea. Unchiul meu. Numele lui este Cornel. Corni, pentru prieteni și familie. Omul de la care am moștenit talentul desenului. El este foarte amuzant și o persoană cu care poți râde ore în șir. El mă ajută când intru în belele și părinții neapărat nu trebuie să afle. A, da! Și aproape că am uitat. Îi place Harry Potter.  El candidează pentru Senat la Gorj. Corni, eu cred în tine, că vei face o țară minunată pentru copiii României. Fără teme! Spitalele curate. Școlile mai frumoase și mai multe. Corni, ai votul meu!”, spune fetița în clipul pe care Morega l-a publicat acum 4 săptămâni.


Corneliu Răducan Morega (foto) a stârnit o vâlvă locală când, la căsătorie, și-a adăugat și numele soției, un gest care n-ar fi fost băgat în seamă, dacă numele căpătat la căsătorie nu ar fi fost unul cu greutate în județ.

Sursa foto: Facebook Corneliu Răducan-Morega

Socrul este baronul de Gorj Dan Ilie Morega, fost parlamentar PNL, prefect al județului cu susținerea PDSR și condamnat pentru fapte de corupție în 2011. Contestat la începutul lunii octombrie de reprezentanții PLUS Gorj, Corneliu Răducan Morega s-a prezentat în campanie fără numele luat de la soție, Morega. El apare, în general, drept Corneliu Răducan pe listele USR-PLUS prezentate pe internet și în clipurile USR Gorj.

De profesie arhitect, el a fost mai degrabă discret în această campanie electorală, preferând tracțiunea mișcării politice noi pe care o reprezintă.

Ce spune Morega despre clipul video

„Este o chestiune de familie” „Este copilul surorii mele. Este un clip pe care ea l-a făcut și mi l-a trimis. Nu se face trimitere la nici un partid politic, nu se îndeamnă oamenii la vot . Copilul este îmbrăcat chiar în galben (n.r. – culoarea PNL). Este o chestiune de familie și eu l-am postat pentru că fetița este extraordinar de inteligentă și de frumoasă. Este nepoțica mea, cu care îmi petrec toate vacanțele. Sora mea este plecată în Spania. Nu este un clip electoral”, a explicat Morega.

În legea electorală se specifică faptul că  „Folosirea minorilor cu vârsta sub 16 ani pentru distribuirea sau amplasarea de materiale de propagandă electorală este interzisă”. De altfel, legea interzice folosirea minorilor în clipurile electorale radio și TV, nu și pe internet. Totuși, chiar și în această situație evidentă de vid legislativ și chiar dacă există acordul explicit al părinților minorei, în opinia noastră gestul lui Corneliu Răducan Morega este cel puțin imoral.

PLUS Gorj spune că a fost propulsat imediat după înscrierea în partid

Acum două luni, reprezentanții PLUS Gorj au contestat prezența lui Răducan Morega pe lista USR-PLUS pentru Senat.

„Acesta nu se regăsește în lista privind componența membrilor USR pe care o avem la dispoziție, considerăm astfel că acesta nu îndeplinește condițiile necesare pentru a avea calitatea de candidat”, se arată într-o contestație trimisă către Birourile Naționale USR și PLUS în 9 octombrie 2020, potrivit Libertatea.ro.

PLUS Gorj a arătat că în procesele verbale este „eronat menționat” drept „Răducanu Cornel”. Coroborând cu lansarea listelor de candidați, pe care numele lui apare la fel, contestația adaugă: „ne face să credem că a fost o inducere în eroare intenționată atât față membrii PLUS Gorj, cât și față de membrii USR Gorj, în scopul de a evita legăturile de familie cu controversatul om de afaceri Dan Ilie Morega și de a-l propulsa direct pe primul loc la Senat la scurt timp după recrutare”.

Morega spune că e mirat de contestație. „Listele sunt semnate inclusiv de reprezentanții PLUS, eu nu știu cum au făcut ei acea sesizare. Iar eu nu aveam cum să mă trec cu alt nume decât cu numele meu complet. Lista cu numele meu complet este semnată inclusiv de președintele Barna și de președintele Cioloș. Iar procesul-verbal cu rezultatul alegerilor este semnat inclusiv de reprezentantul PLUS. Eu nu știu ce au contestat și cum au contestat, au semnat așa, ca primarii, fără să se uite?”. „Eu sunt căsătorit cu fata domnului Morega de 20 de ani. Numele meu este scris integral peste tot, inclusiv pe pagina de Facebook. Nu-mi reneg familia, familie din care face parte și socrul meu. Eu am preluat numele soției mele, nu pe al socrului meu. Sunt căsătorit de 20 de ani cu Diana”, încheie Răducan Morega.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *