VIDEO Guy Verhofstadt, în exclusivitate pentru PS News: Dreptul de veto trebuie desființat

Guy Verhofstadt, PS News

Guy Verhofstadt, membru al Parlamentului European și fost prim-ministru al Belgiei, spune, în exclusivitate pentru PS News, că dreptul de veto trebuie desființat. Potrivit eurodeputatului, Europa „trebuie să se pregătească pentru o lume care s-a schimbat complet și care a devenit mai degrabă o lume a imperiului decât o lume a națiunilor”.

Lumea de mâine va fi o lume foarte dificilă, cu multă competiție între China, India, Rusia și Statele Unite. Și pentru a supraviețui acestei lumi avem nevoie de o Uniune Europeană mult mai puternică, mai spune Guy Verhofstadt.

„Trebuie să schimbăm câteva reguli de bază ale Uniunii Europene”

PS News: On vous remercie pour votre présence à Bucarest. Hier vous avez eu votre discours sur l ‘Union Européenne. Il y a des inquiétudes parce que tout change dans ce contexte de guerre et… des guerres. Il ne faut pas oublier qu ‘il y a dans des autres coins du monde des guerres. Alors si vous pouvez nous transmettre un message.

PS News: Vă mulțumim pentru prezența dumneavoastră în București. Ieri ați avut discursul dumneavoastră despre Uniunea Europeană. Există îngrijorări pentru că totul se schimbă în acest context de război și războaie. Nu trebuie să uităm că există războaie si în alte colțuri ale lumii. Deci, dacă ne puteți transmite un mesaj.

Guy Verhofstadt: Le message est très simple: c ‘est que l ‘Europe doit se préparer à ce monde qui a changé complètement et qui est devenu un monde d ‘Empire plutôt qu ‘un monde de nations. Pour cela il faut beaucoup plus d ‘intégration européenne. Il faut changer quelques règles de base de l ‘Union Européenne. Par exemple, le règles de l ‘unanimité, le droit de veto qui existe encore.

PS News: Il existe pour Schengen. Vous savez que Roumanie…

Guy Verhofstadt: Mesajul este foarte simplu,… este că Europa trebuie să se pregătească pentru această lume care s-a schimbat complet și care a devenit mai degrabă o lume a imperiului decât o lume a națiunilor. Pentru aceasta avem nevoie de mult mai multă integrare europeană. Trebuie să schimbăm câteva reguli de bază ale Uniunii Europene. De exemplu, regulile unanimității, dreptul de veto care încă există.

Guy Verhofstadt: Este un bon exemple. Pourquoi il faut l ‘abolir le plus vite possible?

Iată, un exemplu bun. De ce ar trebui desființat cât mai repede posibil?

Parce que cela va donner la possibilité à une Europe, élargie aux pays des Balkans, l ‘Ukraine, etc., de se défendre au niveau militaire, au niveau économique, au niveau technologique. Dans le monde de demain qui sera un monde très difficile, avec beaucoup de compétition entre Chine, Indes, Russie et les États -Unis. Et pour survivre ce monde, il faut une Union Européenne beaucoup plus forte qui peut défendre les intérêts de ses citoyens.

Pentru că asta va da posibilitatea unei Europe lărgite, cu țările balcanice, Ucraina etc. de a se apăra la nivel militar, la nivel economic, la nivel tehnologic. Lumea de mâine va fi o lume foarte dificilă, cu multă competiție între China, India, Rusia și Statele Unite. Și pentru a supraviețui acestei lumi, avem nevoie de o Uniune Europeană mult mai puternică, care să poată apăra interesele cetățenilor săi.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: