VIDEO Imagini apocaliptice din Hawaii. Sunt deja 89 de morți

incendii Hawaii
Sursa foto: Shekhar Dutt

Cel puţin 89 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma incendiilor care au devastat insula Maui din arhipelagul american Hawaii, a anunţat sâmbătă guvernatorul statului, John Green, avertizând că acest bilanţ ar putea creşte.

„Sunt 89 de decese” a declarat John Green. „Va continua să crească. Vrem ca oamenii să se pregătească pentru aceasta”, a adăugat el.

Autorităţile au deschis o anchetă privind gestionarea crizei de către autorităţi. Pe insula Maui au avut loc numeroase pene de curent, iar numărul de urgenţă 911 nu a fost funcţional în anumite părţi ale insulei.

Existenţa unor multiple focare simultane a divizat totodată eforturile pompierilor, iar la Lahaina, zeci de locuitori surprinşi de incendii au fost nevoiţi să se arunce în apele mării pentru a scăpa de flăcări, potrivit pazei de coastă, notează newsweek.ro.

Numărul deceselor îl depăşeşte pe cel al tsunamiului din 1960, care a făcut 61 de morţi în Hawaii.

Infernul care s-a răspândit rapid a devastat oraşul istoric Lahaina, care a fost cândva capitala Regatului Hawaii.

Oraşul a fost redus la grămezi de moloz. Peste 1.000 de clădiri au ars, maşinile sunt incinerate, iar mii de oameni au rămas fără adăpost.

Guvernatorul Josh Green a calificat incendiile drept „catastrofale” şi, probabil, cel mai mare dezastru natural din istoria statului Hawaii. Locuitorii din oraşul istoric Lahaina au povestit că şi-au pierdut casele şi tot ce a rămas din istoria locală a fost redus la „cenuşă şi praf”.

Pompierii continuă să lupte cu flăcările, spun oficialii, iar aproape 15.000 de turişti s-au suit joi în avioane plecând de pe insula Maui.

Incendiile au început marţi pe insulă, alimentate de vânturile aduse de un uragan care se apropie.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL