Skip to content
Sport

VIDEO Imagini cu Shuai Peng la restaurant, date publicităţii de un jurnalist apropiat puterii de la Beijing

Twitter

În timp ce lumea sportului este îngrijorată de soarta jucătoarei de tenis Peng Shuai, pe reţelele de socializare a apărut, sâmbătă, o înregistrare video cu sportiva aflată la un restaurant, împreună cu antrenorul ei şi cu alte două femei. Videclipul a fost postat de un jurnalist al unei publicaţii de stat, informează lequipe.fr.

Hu Xijin, redactor-şef al Global Times, care ţine de Cotidianului Poporului, publicaţia oficială a regimului chinez, încearcă să dezumfle ceea ce este acum cunoscut sub numele de „afacerea Peng Shuai”, care depăşeşte cu mult graniţele tenisului. Sportiva chineză nu a mai dat nicio veste despre ea de la începutul lunii, după ce a formulat acuzaţii de viol la adresa fostului vicepremier chinez, notează news.ro.

Sâmbătă, mai devreme, Hu Xijin a anunţat că Peng Shuai îşi va face o apariţie publică în curând.

În înregistrarea de la restaurant, data acestui weekend este menţionată, intenţionat probabil, în conversaţie de la masă.

CNN precizează că Hu Xijin a publicat două înregistrări cu Shuai Peng.

Am achiziţionat două clipuri video, care arată că Peng Shuai cina cu antrenorul şi prietenii ei, într-un restaurant. Conţinutul video arată clar că sunt filmaţi sâmbătă, ora Beijingului„, a scris Hu Xijin.

China se confruntă cu presiuni din partea Naţiunilor Unite referitoare la dezvăluirea locului în care se află Peng, deoarece organizaţia a cerut o anchetă cu privire la acuzaţiile sale de agresiune sexuală.

Casa Albă a preizat, vineri, că este „profund îngrijorată” de siguranţa lui Peng.

Shuai Peng, una dintre cele mai cunoscute vedete ale sportului din China, l-a acuzat pe fostul vicepremier Zhang Gaoli că a forţat-o să facă sex în casa lui, potrivit capturilor de ecran ale unei postări de pe reţelele de socializare, ştearsă de cenzura chineză la 2 noiembrie, la mai puţin de o jumatăte de oră de la publicare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *