Skip to content
Brăila Știri locale

VIDEO. Imagini fabuloase cu segmente ale podului de la Brăila transportate pe Dunăre

captura video

Primele segmente ale viitorului pod suspendat peste Dunăre din zona Brăila au ajuns în șantier. 86 de segmente metalice care vor forma structura suprafeţei de rulare a podului sunt executate în Șantierul Naval Brăila și sunt transportate pe Dunăre cu ajutorul unor barje.

Segmentele tablierului care vor forma calea de rulare a podului sunt construite în Şantierul Naval Brăila, lungimea unui segment fiind de 25 metri, iar greutatea de 250 de tone, conform Agerpres. Acestea se vor monta cu ajutorul unor macarale plutitoare și ale unor sisteme hidraulice de ridicare, construite special pentru astfel de lucrări, conform CNAIR.

Compania transmite că stadiul lucrărilor este de aproximativ 60%.

Constructorii au ridicat primul segment de tablier metalic din cele 86 care vor forma structura suprafeţei de rulare.

„Toate au fost executate «peste drum» la Şantierul naval VARD Brăila. Antreprenorii au o ţintă ambiţioasă de a ridica şi suda două segmente în fiecare zi, dar chiar dacă nu o vor atinge toată operaţiunea poate fi gata în două-trei luni. Din acel moment, podul intră în linie dreaptă.

Cerem celor de la WeBuild şi oficialilor din Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere să facă toate demersurile necesare deschiderii circulaţiei pe pod, pe varianta de sud (Măcin), până cel târziu în decembrie 2022”, se arată într-o postare făcută de Asociaţia Pro Infrastructură.

Traficul rutier este deviat pe DN 22B – Şoseaua Dig Brăila – Galaţi timp de aproximativ trei luni, începând cu data de 12 februarie 2022, în vederea executării lucrărilor de montare a tablierului la podul suspendat peste Dunăre.

Potrivit prezentării făcute în data de 4 decembrie 2021, cu ocazia vizitei pe şantierul podului a ministrului Transporturilor şi Infrastructurii, vicepremierul Sorin Grindeanu, de către reprezentantul constructorului, director tehnic Dragoş Burlan, podul suspendat peste Dunăre va fi finalizat în noiembrie 2022, iar dacă se va reuşi mutarea utilităţilor până în luna februarie, traficul pe pod va fi deschis începând cu luna decembrie 2022.

Dragoş Burlan a precizat că montarea celor 2 km de tablier va dura 72 de zile, după care va urma o perioadă de teste şi reglaje.

Firele de oţel care au fost împletite şi formează cele două cabluri de ancoraj de la podul suspendat peste Dunăre au o lungime de 81.000 de kilometri, ceea ce înseamnă că ar putea înconjura Pământul de două ori.

Cablurile cu ajutorul cărora se va realiza suspendarea podului au o greutate de peste 6.700 tone, sunt produse de o companie japoneză şi au o garanţie de 120 de ani.

Turnurile de susţinere a celor două cabluri, construite pe cele două maluri ale Dunării, în judeţele Brăila şi Tulcea, au o înălţime de 192 metri, fiind cele mai înalte construcţii din România.

Licitaţia pentru realizarea Podului suspendat peste Dunăre, cea mai mare lucrare de infrastructură din România din ultimii 30 de ani, a fost câştigată, în ianuarie 2018, de asocierea a două firme – una din Italia şi cealaltă din Japonia, iar contractul prevede ca lucrarea să se finalizeze în 2023, în condiţiile în care 18 luni sunt alocate pentru proiectare, iar 36 de luni pentru execuţie.

Pentru acest obiectiv au fost alocate fonduri nerambursabile în valoare de aproximativ 363 de milioane de euro, din Fondul European de Dezvoltare Regională, bani care vor fi folosiţi atât pentru construirea podului, cât şi pentru realizarea unei reţele de drumuri de 23 kilometri, care vor face legătura cu podul.

Podul suspendat peste Dunăre va avea o lungime de 1.974 de metri, dintre care 1.120 de metri reprezintă deschiderea centrală, la care se adaugă două deschideri laterale de 489 de metri pe malul dinspre Brăila şi 364 de metri pe malul dinspre Tulcea. La momentul finalizării, va fi al treilea pod din Europa din punct de vedere al deschiderii centrale şi al lungimii.

Lăţimea totală va fi 31 de metri şi va cuprinde patru benzi de circulaţie a câte 3,50 metri lăţime fiecare, patru benzi de încadrare a câte 0,5 metri lăţime fiecare, două acostamente de 1,50 metri lăţime şi o zonă mediană cu lăţimea de 3 metri. La acestea se adaugă, de o parte şi de alta, două benzi adiţionale pentru trafic pietonal, biciclete şi întreţinere, trotuarele urmând să aibă 2,80 metri fiecare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *