Skip to content
Dolj Știri locale

VIDEO Incendiu de-a lungul unei căi ferate, pe o lungime de 10 kilometri, în judeţul Dolj/ Acesta ar fi pornit de la un vagon care circula cu roţile blocate

news.ro

Pompierii doljeni intervin, vineri după-amiază, pentru lichidarea unor incendii izbucnite pe marginea liniei ferate, între localităţile Răcari de Sus şi Răcari de Jos. Intervenţia pompierilor a salvat de la distrugere mai multe culturi agricole la care flăcările s-ar fi putut extinde. Incendiul ar fi pornit de la un vagon care circula cu roţile blocate.

UPDATE – Potrivit ISU Dolj, incendiul de vegetaţie uscată adiacent căii ferate care străbate localităţile Filiaşi, Răcarii de Sus, Răcarii de Jos, Brădeşti a fost stins.

„Din informaţiile existente, incendiul a pornit de la un vagon ce a circulat cu roţile blocate, garnitura din care făcea parte fiind oprită în Brădeşti”, a transmis ISU Dolj.

ŞTIREA INIŢIALĂ – Conform reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dolj, trei echipaje intervin pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată care a izbucnit de-a lungul liniei ferate, pe o distanţă de aproximativ zece kilometri.

Flăcările s-ar fi putut extinde la o cultură de floarea soarelui şi la una de porumb, însă intervenţia pompierilor a salvat cele două lanuri.

Nu au fost stabilite cauzele incendiului care a cuprins vegetaţia uscată de pe marginea liniei ferate, însă presa locală afirmă că incendiul ar fi pornit de la scânteile provocate de un tren marfar care a frânat.

Din cauza incendiului, garniturile feroviare care traversează zona circulă cu viteză redusă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *