Skip to content
Știri locale Timiș

VIDEO. Incendiu într-un mall din Timișoara. Zeci de persoane au fost evacuate

opiniatimisoarei.ro

Un incendiu a izbucnit vineri, în parcarea subterană a unui mall din Timișoara. Un număr de 50 de persoane au fost nevoite să părăsească de urgență incinta centrului comercial. Mai multe echipaje de pompieri au interveni la fața locului, după ce o mașina staționată în parcarea subterană a Iulius Mall a luat foc. Fumul gros a umplut rapid spațiul închis, iar astfel eforturile și activitatea pompierilor au fost îngreunate, scrie Tion.ro. 

Din primele informații, cauza incendiului ar fi fost un scurt circuit la instalația electrică a autoturismului. „La sosirea echipajelor s-a constatat că incendiul se manifesta la compartimentul motor al unui autoturism parcat. Intervenția a fost foarte dificilă datorită acumulărilor mari de fum din parcare. S-a acționat în primul rând pentru căutarea eventualelor victime, care din fericire nu au fost.

În același timp s-a trecut la lichidarea incendiului și evacuarea fumului. Intervenția rapidă a echipajelor de intervenție a dus la lichidarea incendiului înainte ca acesta să se poată propaga și la alte autoturisme. Cauza probabilă a incendiului a fost stabilită ca fiind efectul termic al curentului electric (scurtcircuit electric)”, au transmis reprezentanții ISU Banat, potrivit sursei citate de B1.ro.

Reprezentanții centrului comercial Iulius Mall au anunțat că activitatea din interior nu a fost afectată, ioar viețile clienților nu au fost puse în pericol. Mai mult decât atât, aceștia au declarat că instalațiile de stingere și intervenție în caz de incendiu au funcționat în paramentri.

Parcarea subterană Iulius Mall Timișoara este prevăzută cu sisteme de detecție și de stingere a incendiilor performante, iar senzorii au detectat sursa fumului și au declanșat imediat sistemul de desfumare. Totodată, parcarea dispune de stingătoare mobile și hidranți racordați la propriile bazine PSI, care au făcut ca intervenția să se desfășoare în condiții optime. Iulius Mall Timișoara dispune de o structură specială pentru prevenție și intervenție în caz de incendiu, care a acționat cu promptitudine. La fața locului au venit și autospecialele Inspectoratului pentru Situații de Urgență, incendiul fiind stins în aproximativ 10 minute”, au anunțat reprezentanții Iulius Mall.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *