Skip to content
Societate

VIDEO Iohannis: Sănătatea publică e ameninţată de COVID-19, iar politica românească de PSD

Inquam Photos/George Calin

Președintele României, Klaus Iohannis, susține că strategia pentru următoarele două săptămâni în privința combaterii COVID-19 este clară: se vor lua măsuri locale, acolo unde este cazul. El spune că nu este cazul ca toată țara să fie închisă, deoarece sunt zone în care nu există atât de multe cazuri.

Strategia e destul de clară și am prezentat-o. Vom reacționa local și regional. Nu este nevoie să închidem toată țara, dacă avem focare într-un județ, acolo se va acționa. A fost introdusă acea scală care ne spune dacă putem lua anumite măsuri. De fiecare dată aceste restricții se bazează pe datele specialiștilor. Așa se va continua.

Avem situații diferite în localități diferite. Sunt localități unde numărul de bolnavi e mare, dar sunt și comune și localități unde nu avem multe cazuri”, a declarat Klaus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis a mai declarat că este evident că această creştere a numărului de bolnavi îngrijorează mai mult decât alegerile care vor veni, spunând însă că nu trebuie făcută confuzie între abordarea politică şi cea publică. „Sănătatea publică e ameninţată de COVID-19, iar politica românească e ameninţată de PSD”, a afirmat Iohannis. El consideră că autorităţile au reacţionat corect, „dar nu se poate aştepta nimeni ca Guvernul singur să stăpânească epidemia„, cetăţenii având responsabilitatea lor

Klaus Iohannis a fost întrebat, miercuri, în conferinţa de presă, dacă el şi Guvernul au făcut suficient pentru a inversa tendinţa de creştere a numărului de cazuri de infectare. „Avem situaţii diferite. Sănătatea publică e ameninţată de COVID-19, iar politica românească e ameninţată de PSD. E evident că această creştere a numărului de bolnavi ne îngrijorează mai mult decât alegerile care vor veni şi trebuie să luăm măsurile care se impun. Vă rog să nu facem o confuzie între abordarea politică, care e necesară, noi nu vrem să ne oprim undeva în mijlocul bolii, dar e clar că abordarea politică e una, abordarea publică în perioadă de pandemie trebuie să fie una clară„, a spus şeful statului.

El consideră că autorităţile au reacţionat corect, dar trebuie ca şi cetăţenii să fie responsabili. „Da, autorităţile au reacţionat corect, dar nu se poate aştepta nimeni ca Guvernul singur să stăpânească epidemia. Autorităţile au rolul lor cu restricţiile, cu amenzile, dar şi cetăţeanul are responsabilitatea sa, fiindcă boala se răspândeşte de la om la om şi de aceea răspunderea individuală este mare. Câteodată politicienii se bagă unde nu trebuie şi vă amintiţi că PSD a ţinut câteva săptămâni o lege prin care Guvernul trebuia să ia măsuri pentru îngrădirea epidemiei„, a menţionat Iohannis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *