VIDEO Ionuț Stroe, despre Nicolae Ciucă: „Toată activitatea lui s-a aflat sub jurământ față de țară”

 

Ionuț Stroe, purtător de cuvânt al Partidului Național Liberal, a vorbit, în emisiunea Puterea Știrilor, despre alegerile pentru Primăria Capitalei dar mai ales despre „competiția pentru cea mai importantă funcție în arhitectura instituțională din România”.

„Acest om (Nicolae Ciucă) nu numai în decursul carierei profesionale, pentru că a fost militar, dar și în decursul formării sale ca viitor adult din școală a fost sub jurământ. E un om care toată viața și-a dedicat-o, chiar și ulterior, ieșind din zona armatei în funcția de premier, de parlamentar. Tot sub jurământ, deci toată activitatea lui sau tot ceea ce înseamnă viață, fie că vorbim de educație sau de activitate profesională, s-a aflat sub jurământ față de țară și este un tip, să știți care, apropo de gestul acesta, și de titlul cărții. Este un tip care și-a respectat acest jurământ, a demonstrat puterea cuvântului și onoarea și în raport cu adversarii politici. Să nu să nu uităm gestul pe care l-a făcut. Cred că e un gest în premieră în România. De bunăvoie a cedat, evident, poziția pe care o deținea de premier, și-a onorat promisiunea față de social-democrați. Un om de forță, un om foarte serios, un om decent, un om cumpătat. Probabil că de aici și titlul acestei cărți”, a afirmat liberalul.

Acesta a adăugat că toate partidele își promovează în competiția pentru prezidențiale pe cei mai buni oameni și că președinții organizațiilor politice sunt cei mai potriviți.

„Sau, cel puțin președintele nostru, al liberalilor, este soluția pentru pentru această candidatură și  cadrează foarte bine cu profilul care e necesar pentru asemenea funcție. În primul și în primul rând, este un tip extrem, extrem de serios, un tip echilibrat. De foarte multe ori îmi aduc aminte, chiar în discuțiile pe care le aveam, în interiorul partidului era oarecum nu acuzat, dar erau liberali care se plângeau că nu există acea doză de subiectivism în relația cu social-democrații, și că ar trebui să apere mai mult cauza noastră. Vă spun sincer, această coaliție a rezistat în timp, pentru cred că am intrat deja în al treilea an și datorită acestui om care permanent a fost un factor de echilibru, de dialog, de decență. Aduceți-vă aminte că am traversat episoade destul de dificile în relația PNL-PSD. Au existat decizii pe care le-am luat foarte greu, au existat negocieri de aproape o lună de zile. Hai să ne gândim la codul fiscal, să ne gândim la sistemul de învățământ, nivelul de salarizare acolo, să ne gândim la soluțiile care au venit pentru echilibrarea prețurilor în zona energiei și multe alte subiecte pe care n-am fost pe aceeași undă cu social-democrații. În schimb, premierul Ciucă, la vremea respectivă și președintele PNL a fost cel care a asigurat un cadru extrem de echilibrat, să se poată lua decizii”, a explicat purtătorul de cuvânt.

La întrebarea de ce nu este anunțat candidatul pentru Cotroceni, pentru a nu pierde startul așa cum s-a întâmplat în cazul lui Sebastian Burduja, intrat târziu în cursa pentru Primăria Capitalei, liberalul spune că acest lucru se va întâmpla după alegerile locale.

„După alegerile din 9 iunie, când va deveni o candidatură oficială, fiți siguri că ne vom mândri cu lucrul ăsta și îl vom face public. Nu e ceva pe care să-l ținem neapărat secret, cum de altfel, ați văzut foarte bine. Președintele este implicat. Poate că și această carte va contribui, pentru că pentru un om politic, din punctul meu de vedere, mai mult decât imaginea pe care ți-o construiești sau pe care ți-o construiesc companiile cu care lucrezi sau partidul, ideologia pe care o promovezi contează enorm de mult, să lase să se vadă și latura umană. Iar președintele Ciucă, credeți-mă, îl cunosc, lucrez cu el de ani de zile, este un om adevărat, un tip extrem de simplu, un român autentic, un tip extrem de credincios. Probabil că lucrurile acestea le va dezvălui în această carte. Nu știu despre ce e vorba. Da, din preambul sau cel puțin din prezentarea pe care i-a făcut-o, despre asta ne va vorbi mai puțin, despre funcțiile sau misiunile mele de menținere a păcii, a securității în Afganistan sau pe unde a mai fost, mai puțin despre guvern și mai mult despre omul Nicolae Ciucă. Probabil curiozitatea noastră va fi satisfăcută în câteva săptămâni”, a încheiat Ionuț Stroe.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: