VIDEO Ionuț Stroe, despre violențele din Parlament: Astfel de gesturi sunt total condamnabile

Ionuț Stroe

Invitat la emisiunea „Puterea Știrilor”, moderată de Marinela Angheluș, purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe a vorbit despre incidentul de ieri de pe holurile Parlamentului României, când liberalul Florin Roman a fost agresat de fostul său coleg, Dan Vîlceanu.

„Inexplicabil, inexplicabil, pentru că, în mod normal, Parlamentul ar trebui să fie un for de dezbatere. Parlamentul ar trebui să fie o instituție care lasă loc dialogului, respectului, indiferent de ce parte a spectrului politic ești, putere sau poziție. Parlamentul este, prin definiție, un loc în care oamenii discută, în care vin cu argumente, în care, indiferent eu știu de stare de nervozitate, momentele de tensiune, apropiere alegilor sau deciziile care se iau acolo, ar trebui să existe decență și cumpătare. Gesturile de ieri sunt evident incalificabile. Sunt niște gesturi reprobabile. Sunt ferm convins că ambii regretă ce s-a întâmplat ieri acolo. Dar mai mult decât atât, ar trebui, din punctul meu de vedere, ca acești oameni, în mod public, să asume întreaga responsabilitate a evenimentului de ieri, pentru că Parlamentul, pe lângă, evident, funcția de legiferare și for de dezbatere, exprimare a voinței publice, este și un exemplu pentru societate.

În societate, astfel de gesturi sunt total condamnabile, cu atât mai mult cu cât ele se întâmplă în Parlament. Și din punctul meu de vedere sunt de condamnat atât aceste comportamente, dar și persoanele care le fac. Așa că din punctul meu de vedere, acest episod trebuie uitat rapid. Acest episod trebuie corectat”, a spus Stroe.

Întrebat de la ce anume a pornit incidentul, Stroe a spus că nu a fost nici măcar martor la acest incident.

„Nici martori, n-am fost la acest eveniment. Înțeleg din relatările din presă că a existat o discuție mai aprinsă vizavi de respectare a regulamentului și anume poziționare a deputatului Vîlceanu în băncile grupului Partidului Național Liberal, în condițiile în care este exclus din PNL. De aici ar fi pornit tot un subiect care, din punctul meu de vedere, este irelevant în raport cu ce s-a întâmplat ulterior și indiferent care ar fi fost, eu știu motivul de pornire acestui conflict, al acestei stări n-ar fi trebuit să se sfârșească așa”, a spus Stroe.

Întrebat dacă îl știe pe Dan Vîlceanu drept o fire violentă, Stroe a spus că:

„E prima oară când văd o asemenea situație. E prima oară când îl văd pe acest coleg într-o postură ca cea de ieri. Nu-mi aduc aminte să fi existat situații în interiorul partidului sau în Parlament similare celor pe care le-am văzut ieri și îmi pare rău. Sunt momente când oamenii își pierd cumpătul, dar politicienii sau parlamentarii, în mod evident, trebuie să fie primii care să ofere puterea exemplului și să stăpânească orice fel de pornire pe care o au în momente din astea tensionate. Într-adevăr, există o oarecare în cordare în relația Dan Vîlceanu PNL, pentru că știți bine, a fost președintele organizației Gorj, a fost exclus urmare a unor comportamente care n-aveau legătură cu deciziile PNL și probabil de aici această tensiune. Mai mult, nu pot să comentez, pentru că evit să judec situații pe care nu le cunosc”.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: