VIDEO – Ionuț Stroe, la Puterea Știrilor: Suntem dispuși să colaborăm cu PSD

Ionut Stroe

Invitat joi în emisiunea Puterea Știrilor, realizată de Marinela Angheluș, purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, a vorbit despre decizia comasării alegerilor europarlamentare cu cele locale și alianța cu partidul PSD.

Acesta a punctat faptul că nu a existat „niciun fel de schimbare” și că „nu trebuie să rămâi rigid, democrație înseamnă să găsești puncte comune de colaborare, să vii cu soluții. Atâta timp cât miza anului electoral 2024, atât pentru noi, cât și pentru PSD, este această întărire a apartenenței europene și euro-atlantice, noi suntem dispuși să colaborăm cu PSD”.

„Chiar dacă în Parlamentul European probabil vom avea poziții diferite, noi mergând către zona popular-europenă, PSD-ul către socialiști și vom avea poziții radical diferite, agenda pentru România este una comună, atâta timp cât suntem la guvernare. Scopul, din punctul meu de vedere, apropo de ce s-a întâmplat ieri, de acești pași pe care îi facem împreună, este unul mult mai mare decât chestiunile de politic sau chestiunile birocratice, sau sloganurile electorale”, a declarat Ionuț Stroe.

Acesta a subliniat faptul că dincolo de diferențele ideologice, ambele partide au un proiect comun și anume „un proiect european pentru România”, iar „listele comune, cel puțin pentru europarlamentare, sunt un mijloc pentru a atinge acest scop, continuitatea guvernării și a proiectului european al acestei țări”.

Amintim faptul că ieri, 21 februarie, liderii coaliției au agreat ideea comasării alegerilor europarlamentare cu cele locale, pentru ziua de 9 iunie. În acest context, cele două partide vor merge pe listă comună la alegerile pentru Parlamentul European.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL