Pornind de la ideea potrivit căreia PNL își dorește o guvernare de dreapta pentru următorii ani, Ionuț Stroe a prezentat variantele pe care le are la dispoziție organizația.
„Primul nostru gând e, evident, către zona de dreapta. Vom încerca, în toate ecuațiile politice posibile, după rezultatul pe care românii îl vor da, să construim o guvernare de dreapta. Suntem primii în zona asta în preferințele electoratului. Alături de noi pot veni toți cei care vor reuși să facă pragul. (…) Dar dacă cifrele până la urmă nu ne vor da posibilitatea de a face această guvernare, până la urmă, nu cred că este o tragedie în a mai încerca și opoziția. Eu sper că vom câștiga, sunt sigur de acest lucru, dar nu cred că am mai putea fi dispuși a face compromisuri în relația cu PSD, pentru că, din păcate, am ajuns la la capăt și lucrul acesta, se vede, ne-a dăunat și din punct de vedere politic. S-a văzut acest lucru și la ultimele alegeri locale. Până la urmă, cred că avem această obligație de a reconstrui dreapta românească și de a integra în PNL pe toți cei care care se pretind a fi în zona de dreapta”, a afirmat purtătorul de cuvânt al PNL, în cadrul emisiunii Puterea Știrilor.
Acesta a subliniat în continuare tendința de creștere, faptul că Partidul Național Liberal „recuperează” votanții de dreapta, după cum arată și ultimele sondaje de opinie. În ce privește recenta întâlnire dintre Nicolae Ciucă și Kelemen Hunor, este posibilă revenirea la guvernare a Uniunii Democrate a Maghiarilor din România, însă și în acest caz ar mai fi nevoie de o a treia formațiune pentru formarea unei majorități.
„Nu e suficient, chiar dacă în egală măsură atât noi cât și social-democrații, cred, ar fi dispuși în a face această colaborare cu UDMR, tot cred că mai este nevoie. Din păcate, în acest moment, USR-ul nu are niciun fel de direcție, iar lucrul ăsta se datorează prestației mult sub așteptări a candidatului lor, probabil cel mai slab și mai nepregătit dintre candidații din cursa prezidențială, un candidat care nu poate conduce acest partid și nu poate imprima o direcție care să poată să-i asigure intrarea la guvernare”, a arătat liberalul.
Faptul că există foarte multă confuzie în USR este dovedit de declarațiile unor lideri, unele trimițând inclusiv la perspectiva unei alianțe cu PSD.
„Eu cred că această gândire foarte temperamentală a USR-ului se va limpezi odată cu epuizarea turului unu al alegerilor prezidențiale. Probabil, doamna Lasconi fiind schimbată din funcția de președinte, nu va mai avea așa o mare influență sau, cel puțin la nivel declarativ, nu va mai genera confuzie în decizie sau impredictibilitate în acțiunea lor politică. Alianța cu PSD-ul mi se pare cea mai mare năstrusnicie politică pe care ar fi putut să o spună înaintea acestui ciclu electoral cei de la USR. (…) USR-ul știe că dacă nici de data aceasta nu intră la guvernare, se cam termină cu acest partid, pentru că vor intra într-o zonă de irelevanță politică și probabil de aici această nevoie disperată de a face ceva, de a lua în calcul fel de fel de scenarii. Până una-alta, localele pentru ei au fost un duș rece, n-au reușit să depășească 30 de primari în toată țara. (…) A fost, cel puțin din punctul meu de vedere, o lecție pe care sper să o fi înțeles și să se așeze cu rațiune, cu cumpătare, la masa dialogului, pentru că nu mai e timp și loc de văicăreli politice”, a încheiat Ionuț Stroe.
Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News