VIDEO Ionuț Stroe: PNL, peste 1200 de primari, 13.000 de consilieri locali, peste 500 de consilieri județeni

PNL și PSD domină în ce privește numărul primăriilor din țară, în timp ce celelalte partide se află la mare distanță. Despre rezultatele obținute la alegerile de duminică precum și despre ce urmează în perioada următoare, a vorbit Ionuț Stroe, purtător de cuvânt al Partidului Național Liberal.

„Suntem mulțumiți, Partidul Național Liberal a obținut la aceste alegeri un scor foarte bun: 28% în zona consiliilor județene și 30% în zona administrației publice locale, la primării. Este, din punctul nostru, o reconfirmare a faptului că Partidul Național Liberal este dreapta românească și în mod tradițional și chiar și în aceste alegeri am demonstrat acest lucru și tuturor celor care în decursul anilor au cântat prohodul Partidului Național Liberal le-am demonstrat cu vârf și îndesat că rămânem dreapta și reprezentăm dreapta românească. Ceilalți, care au doar pretenția că sunt dreapta, s-au văzut foarte clar la șase procente, au făcut o alianță conjuncturală care a dorit să salveze niște partidulețe care, din punctul meu de vedere, au căzut în irelevanță politică”, a afirmat Ionuț Stroe, în cadrul emisiunii Puterea Știrilor.

Legat de numărul de localități unde candidații PNL au cîștigat alegerile, acesta spune că vor fi mai multe, comparativ cu 2020.

„Avem peste 1200 de primari în acest moment, mai mult decât cei cu care am intrat în alegeri. Deci, practic am crescut numărul primarilor. Vom avea 13.000 de consilieri sau peste 13.000 de consilieri locali. Vom avea peste 500 de consilieri județeni. Ați văzut foarte bine victorii importante în Brașov, de exemplu, în Ilfov, în Oradea, zone tradițional liberale pe care le-am reconfirmat și în acest moment, din punct de vedere politic, 28 de procente este o cifră care ne face să privim optimiști  în perspectiva alegerilor prezidențiale. Este un rezultat realist pe care l-am estimat și avansat public chiar cu odată cu debutul acestei campanii electorale, când foarte mulți, aduceți-vă aminte, spuneau că 15 ar fi ar fi un scor optim pentru PNL. Am spus-o foarte clar, că peste 25 de procente vom lua, cu siguranță. Din punctul nostru de vedere, rezultatul acestor alegeri dovedesc încă o dată că PNL este partidul dreptei românești, este singura opțiune reală de dreapta din România și este absolut firesc și legitim ca Partidul Național Liberal să revendice această această zonă a spectrului politic românesc”, a subliniat Ionuț Stroe.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: