Skip to content
Externe

VIDEO. Joe Biden: SUA interzic toate importurile de petrol, gaz și energie din Rusia

digi24.ro

UPDATE 18.45

Preşedintele Statelor Unite, Joe Biden, a anunţat marţi după-amiază interzicerea completă a importurilor de petrol, gaze şi cărbune din Rusia, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă cu privire la sancţiunile economice impuse Rusiei ca urmare a invadării Ucrainei.

Astăzi anunț că Statele Unite vizează principala arteră din economia Rusiei. Interzicem toate importurile de petrol rusesc, gaze rusești și energie rusească. Asta înseamnă că petrolul rusesc nu va mai fi acceptat în porturile Statelor Unite, iar poporul american va administra încă o lovitură puternică mașinăriei de război a lui Putin. Este o mișcare care are o susținere bipartizană puternică în Congres și, cred eu, la nivelul țării”, a declarat liderul american.

_____________________________________________________________________________

Ştire iniţială

Președintele american Joe Biden e așteptat să anunțe, chiar marți seară, decizia SUA de a interzice importurile rusești de petrol, gaze naturale și cărbune în Statele Unite, scrie presa internațională. Hotărârea nu-i va implica pe aliații europeni din cauza diferențelor de opinie pe acest subiect – unele state europene depind foarte mult de energia rusă.

Biden ar fi luat decizia în contextul unor presiuni tot mai mari din partea congresmenilor americani.

Amintim că mai mulți congresmeni americani, democrați și republicani deopotrivă, au cerut Administrației Biden să dea curs cererii președintelui ucrainean Volodimi Zelenski și să trimită Kievului avioane de luptă.

Unul dintre ei, senatorul democrat Bob Menendez, a transmis o scrisoare secretarului de stat Antony Blinken şi secretarului Apărării, Lloyd Austin, în care le-a cerut să se angajeze faţă de statele europene care vor să ajute Ucraina cu avioane pe care militarii ucraineni știu să le piloteze că vor primi în schimb avioane moderne americane, inclusiv prin credite sau preţuri preferenţiale.

Germania și Ungaria nu susțin sancțiunile cu privire la energia rusească

Cancelarul german Olaf Scholz și ministrul ungar al Finanțelor, Mihaly Varga, au transmis recent că țările lor nu susțin sancțiunile cu privire la energia rusească. Scholz a punctat că energia rusească e de „o importanță esențială” pentru viețile cotidiene ale cetățenilor din țara sa.

„Există dependențe diferite în diferite țări și trebuie să fim atenți la asta. Nu poți pur și simplu să oprești utilizarea petrolului și gazelor peste noapte, chiar și din Rusia”, a declarat, la rândul său, premierul britanic Boris Johnson.

Apelul președintelui ucrainean Volodimir Zelenski

Toate acestea se întâmplă și în contextul în care președintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut embargo comercial internațional împotriva Rusiei.

„Boicotaţi importurile din Rusia. Dacă nu aderă la regulile civilizate, atunci ar trebui să nu mai primească bunuri şi servicii din partea civilizaţiei. Să fie hrăniţi de război”, a afirmat Zelenski, menţionând în special boicotarea petrolului şi a produselor petroliere din Rusia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *