Skip to content
Politică

VIDEO Klaus Iohannis, atac furibund la adresa PSD: Alegerile parlamentare nu trebuie amânate. Actuala majoritate pesedistă este una ilegitimă

Facebook

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat într-o conferinţă de presă la Palatul Cotroceni, că alegerile parlamentare din 6 decembrie trebuie să aibă loc la termen, motivând că există o majoritate parlamentară pesedistă toxică, care ar putea arunca România în cea mai gravă criză economică din ultimii 30 de ani.

Potrivit şefului statului, este important modul în care va fi gestionată la începutul anului viitor pandemia, dar şi perioada post-pandemie, cu „o nouă majoritate parlamentară solidă şi un guvern susţinut de această majoritate în implementarea tuturor reformelor absolut necesare dezvoltării României„.

Anunţul şefului statului are loc în ziua in care a fost înregistrat cel mai mare bilanţ zilnic al îmbolnăvirilor de COVID-19 de la declanaşarea pandemiei.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că alegerile parlamentare nu trebuie amânate pentru ca un partid să se simtă mai bine pregătit sau să aibă mai multe şanse peste câteva luni, calificând drept false opiniile conform cărora scrutinul ar putea fi amânat. El a susţinut că actuala majoritate PSD-istă a blocat legi necesare pentru combaterea pandemiei şi a adoptat legi populiste, afirmând că PSD rămâne acelaşi partid nereformat şi toxic. ”Totul pentru ai lor şi nimic pentru cetăţeni”, a afirmat preşedintele.

Mâine va fi ultima zi în care se mai pot depune candidaturile pentru alegerile parlamentare. Aceasta înseamnă că intrăm în linie dreaptă pentru scrutinul care va avea loc pe 6 decembrie, dată care a fost stabilită deja, conform legii, de câteva luni. Vreau să fie de la bun început clar pentru toată lumea, pentru că am observat că unii politicieni propagă cu insistenţă ideea că cineva ţine cu orice preţ la organizarea alegerilor, în ciuda situaţiei epidemiologice actuale şi că acestea se pot amâna. Nimic mai fals. Alegerile parlamentare sunt esenţiale, nu ca obiectiv în sine, ci pentru că reprezintă singura opţiune democratică validă care să ne permită să avem un nou legislativ reprezentativ şi legitimat prin votul cetăţenilor”, a spus şeful statului.

Klaus Iohannis a lansat, în context, un nou atac virulent la adresa PSD, declarând că „actuala majoritate pesedistă este una ilegitimă, care nu mai reflectă de o bună bucată de timp voinţa reala lor a românilor. Ce a făcut această majoritate toxică şi nereprezentativă din martie, de când ne confruntăm cu această epidemie? A pus umărul la rezolvarea acestei crize sanitare, aşa cum ar fi fost firesc? Nu. Dimpotrivă, actuala majoritate pesedistă a întârziat şi chiar a blocat o serie de măsuri de combatere a pandemiei şi a adoptat legi populiste, care ar putea arunca România în cea mai gravă criză economică din ultimii 30 de ani.

Pentru a vedea nivelul de toxicitate atins de această majoritate să ne uităm nu mai departe de ziua de ieri când celebrul autor al OUG 13 Florin iordache a fost votat în funcţia de preşedinte a Consiliului Legislativ. PSD, în ciuda încercărilor disperate, de a-şi cosmetiza imaginea, rămâne acelaşi partid toxic”, a afirmat Iohannis.

El consideră că sfidarea PSD e intolerabilă şi lucrurile nu mai pot continua aşa. ”Trebuie să fim oneşti faţă de cetăţeni şi să spunem lucrurilor pe nume – actuala situaţie epidemiologică e îngrijorătoare, dar pandemia nu va lua sfârşit nici în ianuarie, februarie sau martie, aşa cum fals susţin cei din majoritatea toxică din Parlament. Ar fi catastrofal pentru România să nu avem parlament funcţional, tocmai pentru că ne aflăm îjntr-o criză sanitară şi traversăm o perioadă dificilă economic şi social, trebuie să facem tot posibilul ca România să nu rămână fără un Legislativ cu puteri depline”. a conchis preşedintele.

Președintele Klaus Iohannis a explicat modul în care s-ar putea desfăşura campania electorală pentru alegerile parlamentare programate pe 6 decembrie.

Reguli stricte pentru campania electorală

Mecanismele democratice nu trebuie blocate. Mandatul parlamentarilor se termină pe 20 decembrie. După această dată nu mai pot vota decât legi simple. Ar fi catastrofal pentru România să nu avem parlament funcțional. Tocmai pentru că avem o criză sanitară trebuie să facem ca România să nu rămână fără un legislativ cu puteri depline.

Autoritățile au organizat bine alegerile locale. Avem experiența acestui scrutin care ne permite să îndreptăm erorile inerente. Procesul de votare nu presupune riscuri majore, însă campania electorală da. Au fost stabilite reglementări mai strice pentru campania electorală. Avem marele avantaj că trăim într-o eră digitală și pot expune în mediul online programele. Le recomand candidaților să se orienteze către aceste metode alternative.
Nu mai putem vorbi de mitinguri de susținere și solivcit autorităților să fie atente. Orice abatere va trebui aspru și rapid sancționată„, a spus Klaus Iohannis.

1 comentariu la “VIDEO Klaus Iohannis, atac furibund la adresa PSD: Alegerile parlamentare nu trebuie amânate. Actuala majoritate pesedistă este una ilegitimă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *