Skip to content
Politică

VIDEO. Klaus Iohannis: Liderii coaliţiei au dat dovadă de maturitate şi responsabilitate. Nu este momentul intensificării orgoliilor politice

Facebook
" "

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri seara, la Palatul Cotroceni, că actuala coaliţie de guverare a trecut în aceste zile printr-un moment mai dificil, precizând că nu trebuie să tratăm acest episod ca fiind altceva decât este. ”Liderii coaliţiei au dat dovadă de maturitate şi responsabilitate”, a constatat preşedintele.

Coaliţia de guvernare a trecut în aceste zile printr-un moment mai dificil. Orice alianţă, în care lucrează împreună mai multe forţe politice, se confruntă cu astfel de provocări. Nu trebuie să tratăm acest episod drept altceva decât este – o situaţie în care Coaliţia şi Guvernul au avut de gestionat o provocare, iar răspunsul, dincolo de unele declaraţii mai puţin inspirate, a fost unul bun.

" "
" "

Liderii Coaliţiei au dat dovadă de maturitate şi responsabilitate şi am încredere că vor continua să rămână la fel de uniţi. Dialogul a fost cheia care a permis ieşirea din impas, într-un mod echilibrat”, a afirmat preşedintele.

 

 

Nu este momentul intensificării disputelor sau al orgoliilor politice de nicio parte. Le cer guvernanţilor mai puţine dispute şi mai mult dialog”, a afirmat preşedintele. Potrivit acestuia, „prioritatea zero e acum lupta cu pandemia și salvarea vieții cât mai multor români. Acesta a fost și trebuie să fie obiectivul acum, mai ales că traversăm o perioadă dificilă din punct de vedere epidemiologic.

Este o provocare complexă pentru toată lumea, nu doar pentru medici. Sunt sute de mii de români afectați economic și firme care au probleme. În tot acest tablou al gestionării situației Ministerul Sănătății are un rol fundamental„.

Aştept de la doamna ministru al Sănătăţii multă responsabilitate şi implicare. Este foarte important ca ministrul să acţioneze eficient şi să comunice constant, să le explice românilor care este situaţia la zi, care sunt paşii de urmat şi planul de măsuri avut în vedere”, a declarat Klaus Iohannis.

El a amintit că de mai bine de an facem cu toţii eforturi pentru a diminua efectele negative ale unei crize sanitare fără precedent, iar greşelile sunt inerente atunci când se acţionează sub presiune. ”Greşelile sunt inerente atunci când se acţionează permanent sub presiune, însă, ca să putem reuşi, este absolut esenţial ca tot acest efort colectiv să se bazeze pe o colaborare onestă şi loială, mai ales la nivelul structurilor de decizie.

Munca în echipă rămâne condiţia esenţială pentru ca demersurile să poată conduce la rezultate pozitive. Acum nu este momentul intensificării disputelor sau al orgoliilor politice, de nicio parte”, a punctat Iohannis, argumentând că votul primit de la cetăţeni îi obligă pe politicieni să acţioneze matur şi responsabil.

Iohannis a precizat că în orice partid democratic şi într-o coaliţie de guvernare există opinii divergente pe temele mari. ”Acest lucru este nu doar firesc, ci este de dorit, pentru că doar prin confruntări de idei pot fi găsite cele mai corecte şi eficiente soluţii pentru oameni. Însă aceste diferenţe de abordări nu trebuie să ne abată niciun moment de la obiectivul esenţial, care este protejarea cetăţeanului.

Aşadar, le cer guvernanţilor mai puţine dispute şi mai mult dialog, mai puţină patimă politică şi mai multă responsabilitate, mai puţin orgoliu şi mai multă colaborare. Pe scurt, le cer să aibă ca prioritate agenda cetăţeanului. Doar astfel, guvernanţii se pot aşeza la aceeaşi masă, indiferent de opiniile iniţiale, pentru a găsi cele mai bune soluţii care să răspundă aşteptărilor românilor.”, s-a adresat Iohannis coaliţiei.

El a subliniat că actuala majoritate este cea mai bună opţiune pentru România. ”Avem obligaţia să găsim împreună modalităţile pentru a livra reformele promise. Aceste reforme nu trebuie niciun moment abandonate, indiferent cine deţine un portofoliu sau altul. Reformarea statului, întărirea sistemelor de sănătate şi educaţie, repornirea economiei prin proiecte care să creeze noi locuri de muncă, în special pentru cei afectaţi de pandemie, investiţii în proiecte publice majore, toate acestea sunt marile teme în jurul cărora este necesară coalizarea guvernanţilor. Doar astfel putem construi România în urma acestei mari crize generate de pandemie”, a adăugat Iohannis.

Klaus Iohannis şi-a încheiat declaraţia cu o pledoarie pentru vaccinare. Şeful statului le-a cerut românilor să meargă în număr cât mai mare în centrele de vaccinare pentru a putea beneficia de ceea ce anumite țări, care au ajuns la un grad ridicat de imunizare prin vaccinare, de marea relaxare pentru sezonul cald.

Cea mai sigură cale de a stopa răspândirea acestui virus este vaccinarea. Avem modelul de succes al țărilor care au atins un nivel suficient de imunizare și au început să relaxeze măsurile. Suntem și noi aproape de acel moment de a reveni la normalitate: să organizăm concerte, spectacole, să redeschidem industria ospitalității, iar românii să aibă o vară liniștită, să poată merge în concediu în țară sau străinătate.

Singura condiție e continuarea vaccinării la cote ridicate. Asta vă îndemn, dragi români! Folosiți toate facilitățile, fie prin platforma de vaccinare, fie prin centrele mobile. Vaccinați-vă! Haideți să facem tot ce ține de fiecare dintre noi pentru a avea o vară cu cât mai puține restricții.”, a spus Klaus Iohannis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *