Skip to content
Politică

VIDEO Klaus Iohannis nu exclude noi restricţii anti-COVID, după recordul de îmbolnăviri

Inquam Photos/Octav Ganea
" "

În conferinţa de presă de la Palatul Cotroceni, preşedintele Klaus Iohannis a atras atenţia că, în contextul creşterii explozive a numărului de cazuri noi de infectare cu SARS-COV2, este important ca sistemul medical românesc să nu intre în colaps. El i-a îndemnat pe români să respecte măsurile de protecţie sanitară.

Măsurile care trebuie luate sunt cele individuale: mască, distanță, igienă. Dar sunt persoane care nu vor să respecte toate normele și trebuie intervenit. Eu nu îmi doresc să reintroducem restricții, dar e evident că în anumite localități și pe anumite segmente e posibil să se reintroducă anumite restricții,ă pentru c altfel lucrurile scapă de sub control. Repet, nu-mi doresc să introducem restricții, dar dacă numărul de infectări crește, e foarte posibil să se reintroducă local, regional anumite restricții”, a spus Klaus Iohannis.

" "
" "

Opinia aproape unanimă a specialiştilor este că în Europa un al doilea val al pandemiei e imininent. Deja cele mai multe ţări de pe continent înregistrează zilnic cifre îngrijorătoare. Nici la noi situaţia nu e mai bună. Chiar astăzi am avut un record negativ al infectărilor. E imperativ să facem toate eforturile pentru a inversa aceste trend ascendent şi de a menţine pandemia sub control.

Acest virus nu va dispărea prea curând şi în aceste condiţii până va fi disponibil vaccinul sau un tratament eficient, trebuie să găsim soluţii să avem o societate şi o economie funcţionale. E important ca sistemul medical românesc să nu fie copleşit.. Dragi români, evitaţi deplasările inutile pentru a nu vă expune riscului de infectare, respectaţi regulile de protecţie sanitară”, a recomandat preşedintele.

 

Conferință de presă susținută de Președintele României, domnul Klaus Iohannis

Conferință de presă susținută de Președintele României, domnul Klaus Iohannis

Publicată de Ministerul Afacerilor Interne, Romania pe Miercuri, 30 septembrie 2020

Iohannis a fost întrebat, miercuri, în conferinţa de presă, ce le recomandă românilor pentru luna decembrie, când sunt şi alegerile generale, şi sărbătorile de iarnă.

Eu recomand tuturor să respecte toate măsurile, mai ales acelea simple pe care le tot repet, însă trebuie să recunoaştem – evoluţia e fluidă, adică trebuie să vedem de la o zi la alta cum evoluează pandemia. Avem prea puţine informaţii încă şi oamenii de ştiinţă încă cercetează cum se evaluează situaţia pandemiei. Însă ştim mai mult acum decât am ştiut de Paşte. Ca atare, alegerile sunt posibile dacă respectăm normele. Cu siguranţă putem să avem alegeri parlamentare, cum am avut locale, sper fără circul aferent de renumărare a voturilor şi posibilelor furtişaguri„, a afirmat şeful statului.

Referitor la sărbători, el le-a recomandat oamenilor să îşi facă planurile „cu grijă” şi să respecte măsurile de protecţie. „Iar de Crăciun şi Anul Nou nu cred că virusul va dispărea până atunci şi atunci recomand românilor să îşi plănuiască sărbătorile cu grijă, să nu meargă în locuri aglomerate, să folosească masca, să respecte distanţa. Şi Crăciunul se poate sărbători cu precauţie„, a adăugat Iohannis.

 

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *