VIDEO Lia Epure, jurnalist: Administrația Timișoarei, bazată pe propagandă, contracte dedicate, agresivitate

Curtea de Conturi a publicat, în 2022, raportul privind activitatea Primăriei Brașov pentru anul 2021. Potrivit rapotului, Allen Coliban a făcut plăți ilegale în perioada în care a condus primăria. Pornind de la acest caz, Lia Lucia Epure, jurnalist Ziua de Vest Timișoara, a vorbit, în cadrul emisiunii Puterea Știrilor, despre un dosar privind activitatea Primăriei Timișoara.

„Pot să vorbesc doar teoretic și pe logică, pentru că nu cunosc detaliile din Brașov, eu le cunosc pe cele din Timișoara, orașul meu, unde este tot o administrație USR. V-aș putea da detalii despre niște lucruri descoperite recent de DNA, chiar controale ale ANAF-ului și inclusiv un dosar care se află acum pe masa DNA-ului și care se referă de data asta la viceprimarul Timișoarei, la Ruben Lațcău. Este vorba despre o tentativă de influențare a modului în care s-ar putea face selecțiile pentru un anumit contract, dirijată de viceprimar. Ce a făcut acesta? Pur și simplu a dat mailuri unor angajați și le-a spus, nu că le-a spus, le-a spus direct ce trebuie să facă, cum trebuie să facă, ce ofertă financiară… Oamenii aceia s-au unit, s-au revoltat și s-au dus, bineînțeles, acolo unde trebuia să se ducă, la DNA. Dosarul este în fază finală, așteptăm rezoluția și, bineînțeles, pasul următor va fi în instanță. Ca o descoperire recent de la Timișoara legată de calitatea administrației de la noi, din păcate, despre musai să spun, din punct de vedere al imaginii folosește tehnici care, e redundant să spun, nu mai sunt de imagine, sunt de propagandă și bineînțeles că lumea este împărțită. Ce au reușit cu aceste tehnici de propagandă? Au reușit ceva groazic, ceea ce noi nu am avut la Timișoara, fiindcă așa cum bine știți, noi am crescut aici, unii cu alții, mai multe etnii, mai multe religii. Pur și simplu orașul este împărțit în două, în două, populația este împărțită în două și o să spun un cuvânt foarte urât, cele două jumătăți se urăsc. Asta se vede după mesajele care sunt scrise pe rețelele sociale, după calitatea sau mai exact non-calitatea limbajului, plin de agresivitate și plin de de violență verbală”, a afirmat jurnalista.

Aceasta a amintit apoi un alt subiect care a atras atenția jurnaliștilor, respectiv situația Parcului Civic din Timișoara.

„Parcul Civic este unul dintre cele mai frumoase parcuri din Timișoara. Este situat aproape de primărie. Aici primăria a investit sumă imensă, de 6 milioane de lei pentru o lucrare care nu a fost recepționată. Aceasta figurează în sistemul de aspersoare. Mai este numit Parcul Lalelelor,  asta după după multitudinea de flori care pe perioada lor de viață activă ne bucură și ne vor bucura de ani de zile. Nu ei le-au pus ei, să fie clar, lalelele acelea sunt acolo de zeci de ani acolo, mă rog, la fiecare 5 ani se schimbă bulbii. Se știe și că un funcționar foarte decent din Comisia de Mediu a primăriei a refuzat să semneze abuzul, pentru ca aspersoarele acelea, repet, nu funcționează. A fost dat afară, dar banii publici s-au plătit. Cele 6 milioane de lei s-au plătit unei firme”, a explicat Lia Epure.

Este vorba despre oameni noi cu metehne vechi, spune jurnalista, care adaugă însă că aceștia au și o atitudine agresivă, generată, probabil, de spaima că nu vor fi prea mult la putere.

„Și acum, această sintagmă s-ar potrivi inclusiv dacă dăm ceasul cu 4 ani în spate. Cred că au simțit că nu vor fi pentru mult timp la putere. Pentru că oameni care au intrat în politică cu nimic, cu nimic sau au intrat cu foarte puțin, un apartament de două, trei camere, iată, după 4 ani cu trei apartamente în case istorice din Timișoara și cu câte o casă de vacanță lângă Timișoara. Sunt oameni care în generații întregi nu pot să facă asta. Sau oameni care au firme pentru care riscă, iau credite bancare, tremură în fiecare lună să plătească la timp, înainte de 25 ale lunii toate taxele și toate birurile, în ghilimele, către statul român. Oameni care trăiesc cu stres, și mai iau un apartament, își mai iau o casă și lucrează și aduc și un plus de valoare la economia țării. Și își fac astea poate în ani de zile și ei niște oameni noi cu metehne vechi au făcut toate astea în doar 4 ani”, a subliniat jurnalista.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: