Skip to content
Politică

VIDEO Liderul PNL, despre candidatura liberală la Primăria Capitalei: Partidul a pornit o activitate de sondare. Ce spune Ciucă despre situaţia Blue Air

Facebook

Premierul Nicolae Ciucă afirmă, întrebat dacă PNL a luat o decizie cu privire la viitorul candidat pentru Primăria Capitalei, că partidul nu a luat încă o decizie cu privite la candidaturile pentru alegerile locale din 2024 în marile oraşe.

Întrebat sâmbătă, dacă PNL a decis cu privire la viitorul candidat pentru Primăria Capitalei, în contextul în cate fostul edil Gabriela Firea a anunţat deja intenţia de a intra în cursa electorală pentru un nou mandat din 2024, preşedintele PNL a răspuns că partidul nu a decis cu privire la candidaturi.

Până în acest moment, nu am discutat pe cine susţinem, cum susţinem sau pe cine nominalizăm pentru a candida la primăria vreunui oraş. Am anunţat cât se poate de deschis că PNL a pornit o activitate de sondare şi în acest moment suntem în derularea acestui proces”, a afirmat Ciucă sâmbătă, în judeţul Constanţa, potrivit news.ro.

Pe de altă parte, premierul Nicolae Ciucă afirmă că situaţia companiei aeriene Blue Air „este problema unei companii private” şi anunţă că va cere ca cei responsabili pentru situaţia creată să suporte costurile pentru repatrierea cetăţenilor români afectaţi de suspendarea zborurilor Blue Air şi preluaţi de aeronave TAROM de pe diverse aeroporturi.

Este problema unei companii private. Noi ne-am ocupat, în tot acest ansamblu al situaţiei create, de protejarea cetăţenilor români şi continuăm să monitorizăm şi să asigurăm transportul, acolo unde este necesar. În ceea ce priveşte activitatea companiei Blue Air, am cerut ca cei care au generat această situaţie să plătească, pentru costuri – pentru că sunt costuri suplimentare la Guvern, nu noi am generat problemele companiei – şi sigur, dacă cineva se face vinovat de această situaţie, atunci trebuie să răspundă  pentru ceea ce s-a întâmplat”, a afirmat Nicole Ciucă sâmbătă, în judeţul Constanţa, unde a participat la şcolile de vară ale de organizaţiilor de tineret şi de femei din cadrul PNL.

Mai multe curse TAROM au preluat, în ultimele zile, pasageri români cu bilete rezervate la compania Blue Air, care a suspendat cursele aeriene după ce autorităţile au blocat conturile companiei, din cauza datoriilor pe care aceasta le are către Administraţia Fondului de Mediu.

Compania aeriană low-cost Blue Air a anunţat vineri că îşi propune să reia zborurile începând cu data de 10 octombrie 2022. Decizia de reluare a zborurilor are în vedere în mod decisiv posibilitatea societăţii de a rambursa tuturor pasagerilor afectaţi sumele datorate şi de a achita tuturor partenerilor comerciali costurile serviciilor prestate în favoarea companiei. Compania le transmite pasagerilor cu zboruri programate până în data de 10 octombrie 2022 să nu se mai prezinte la aeroporurile de plecare, aceste zboruri neputând fi operate. Mai mult, societatea nu dispune în acest moment de fondurile necesare plăţii combustibilului şi celorlalte cheltuieli operaţionale, necesare pentru zborurile planificate începând cu data de 12 septembrie, dată la care anunţase iniţial că va relua zborurile.

1 comentariu la “VIDEO Liderul PNL, despre candidatura liberală la Primăria Capitalei: Partidul a pornit o activitate de sondare. Ce spune Ciucă despre situaţia Blue Air

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *