Skip to content
Societate

VIDEO. Lucian Bode decapitează şefii poliţiştilor care au intervenit în cazul Oneşti: Am sesizat Parchetul pentru neglijenţă în serviciu

Facebook/LucianBode

Conducerea Poliției Județene Bacău și a Poliției Onești a fost demisă și a fost sesizat Parchetul pentru neglijență în serviciu în cazul intervenției de la Onești, unde un bărbat a sechestrat doi muncitori, apoi i-a ucis, la capătul a șase ore în care forțele de ordine au încercat să negocieze cu el. Anunțul a fost făcut miercuri seară de către ministrul de Interne, Lucian Bode.

Ministrul a mai declarat miercuri seară, referindu-se la intervenţia în cazul dublului asasinat de la Oneşti, că nu s-a reuşit salvarea vieţilor unor persoane aflate în pericol, iar adjunctul IPJ Bacău s-a deplasat cu întârziere la faţa locului, minimizând importanţa evenimentului.

" "

Cel mai greu de acceptat este că, în urma unor interenţi le unor structuri ale MAI nu am reuşit să salvăm vieţile unor persoane aflate în pericol”, a afirmat ministrul.

Cu privire la implicarea IPJ Bacău – ”La comanda IPJ Bacău se afla adjunctul unităţii care s-a deplasat cu întârziere la faţa locului, minimizând importanţa evenimentului”, a precizat ministrul.

Cu privire la modul de implicare a Poliţiei Municipale Oneşti, ministrul a afirmat că a fost ignorat trecutul autorului, iar reclamaţiile şi ameninţările anterioare nu au fost documentate corespunzător. Conform lui Bode, comunicarea cu autorul, înainte de sosirea negociatorului, a fost defectuasă, ceea ce a contribuit la accentuarea stării de irascibilitate.

Măsurile dispuse la faţa locului au fost deficitare. Conducerea Poliţiei Oneşti nu a tratat corespunzător solicitările negociatorului”, a mai precizat ministrul. De asemenea, Bode afirmă că forţele au avut în dotare echipamentul necesar gestionrii unei astfel de situaţii. ”Principala deficienţă constatată a fost relaţionarea defectuoasă dintre factorii de comandă”, a conchis ministrul de Interne.

Ministrul a dispus:
1. Sesizarea unităţii de parchet pentru neglijenţă în serviciu.
2. Sesizarea unităţii cu privire la modul de soluţionare a plângerilor depuse anterior.
3. Înlocuirea din IPJ Bacău a inspectorului şef şi a adjunctului acestuia.
4. Inlocuirea şefului şi adjunctului Poliţiei Oneşti.

Luni seară, conducerea Poliţiei Române a dispus ca o echipă de specialişti, condusă de adjunctul inspectorului general al Poliţiei Române, chestor de poliţie Florentin Brăcea, să se deplaseze de urgenţă în judeţul Bacău, pentru a verifica modul de intervenţie la eveniment.
Doi muncitori în vârstă de 36 și 52 de ani care renovau un apartament în Onești au fost uciși luni de către fostul proprietar, în vârstă de 68 de ani, supărat că fusese evacuat. Crimele aua avut loc după ce agresorul i-a sechestrat și legat pe cei doi, în balconul locuinței. Poliția a deschis focul pentru a intra în apartament, după ce negocierile dintre agresor și forțele de ordine au eșuat, la capătul a mai bine de șase ore.

Premierul Florin Cîțu a afirmat miercuri că i-a cerut ministrului de Interne o anchetă rapidă și măsuri dacă se dovedeste că au fost vinovați din Poliție: „Am cerut o anchetă rapidă, imediat să ia măsuri și, în același timp, am cerut să ia imediat măsuri dacă se dovedește că au fost vinovați lucrători din poliție. Nu accept ca dacă cineva a fost vinovat și dacă se dovedește că din cauza lucrătorilor din poliție s-a ajuns la acest rezultat, cei vinovați trebuie să fie răspunzători imediat Ancheta sa fie imediată, apoi venim cu decizia„.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *