VIDEO Lucian Romașcanu anunță prima prioritate după preluarea mandatului la Consiliul Județean Buzău

Sursă foto: Captură PSNews

Lucian Romașcanu, purtător de cuvânt al PSD, se pregătește să preia funcția de președinte al Consiliului Județean Buzău. În cadrul emisiunii Puterea Știrilor, moderată de Marinela Angheluș, acesta a detaliat principalele priorități pentru mandatul său. Romașcanu a explicat că va începe cu „o evaluare atentă a situației proiectelor în desfășurare și va analiza bugetul pentru anul viitor”.

„Primul lucru pe care îl voi face va fi o preluare temeinică a tuturor lucrurilor care sunt în derulare acolo, va fi o discuție pe bugetul anului viitor, iar în buget se vor regăsi prioritățile pe care le-am și anunțat în campanie. În primul rând va trebui continuată campania de asfaltări astfel încât în următorii 4 ani județul Buzău, din cei 951km de drumuri județene să nu mai fie neasfaltați decât maxim 70 care nu se justifică economic, să avem tot ce ține de instituțiile subordonate bine bugetar și bine condus pe planurile respective. Avem muzeu, spital, biblioteca, centre culturale. Avem ținutul Buzăului care este geoparc UNESCO începând de acum 2 ani și care trebuie legat prin infrastructură de restul țării și cu autostrada care e acolo vom avea acces la una din cele mai frumoase zone ale României, acest facil din București.

O să avem de lucru pentru alimentarea cu apă și o soluție ce a fost cândva discutată, probabil că vom reuși să implementăm să aducem apă din barajul de la Siriu, gravitațional către toate localitățile care sunt în aval. Sunt foarte multe lucruri, sportul trebuie în continuare finanțat, avem performanțe și pe handbal și pe fotbal, deci sunt lucruri foarte importante și utile cu certitudine pentru toți locuitorii județului”, a explicat Romașcanu.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: