VIDEO Lucian Romașcanu, PSD: Modificarea datei primului tur al alegerilor prezidențiale ar fi penalizată de români

Inquam Photos / Octav Ganea
Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Lucian Romașcanu, purtător de cuvânt al Partidului Social Democrat a vorbit astăzi, la PS News, despre blocajul din coaliție generat de data alegerilor prezidențiale. Legat de înțelegerea de la începutul anului, acesta afirmă că negocierile s-au încheiat atunci.

„Nu se caută o înțelegere acum. Înțelegerea a fost de atunci, din februarie-martie, a fost aprobată de forurile celor două partide, asumată public, vocal de domnul Ciucă. Alegerile vor fi în septembrie. Acum există o dorință de modificare pe care Partidul Social Democrat nu are cum să o accepte, pentru că atunci a fost foarte clar: ieșim cu un calendar pentru tot anul, ca toată lumea să știe când și ce se întâmplă din punct de vedere electoral. Deci, noi avem o decizie a coaliției și eu sunt convins că domnul Ciucă, fiind un om de onoare, fiind un militar de carieră, o va valida în continuare, dacă există vreo marjă de negociere. Vorbitor N-am participat la discuțiile de astăzi, dar în principiu, Partidul Social Democrat ține la respectarea angajamentelor politice, pentru că altfel nu are temei. Activitatea politică nu are, dacă nu se bazează pe încredere și pe cuvântul dat, nu văd cum am putea funcționa ca partide într-un stat democrat”, a afirmat în direct Lucian Romașcanu.

Legat de argumentele Partidului Național aduse în sprijinul ideii de amânare a alegerilor prezidențiale pentru noiembrie-decembrie, odată cu cele parlamentare, invitatul enumeră problema concediilor, a vacanțelor, a școlii. Acesta este de părere că modificarea datei alegerilor prezidențiale ar fi penalizată de oameni.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: