VIDEO Lucian Șova, fost ministru al Transporturilor: Bacăul are nevoie de alte investiții, nu de un parc atletic

 

Prezent în studioul Puterea Știrilor, fostul ministru al Transporturilor, Lucian Șova, a comentat situația de la Bacău, înainte și după alegerile locale din iunie.

„Cetățenii Bacăului au foarte puține opțiuni, din cauza unui amestec ocult pe care eu îl suspectez fără a avea însă probe directe. (…)  Cel mai grav este că Partidul Național Liberal nu a avut ocazia, deși și-a dorit acest lucru, să-și promoveze propriul candidat. Bacăul este un oraș prin vocație de dreapta și de cele mai multe ori au fost aleși chiar mandate succesive, exponenți ai Partidului Național Liberal. Știți cum? Aproape că și-au făcut-o cu mâna lor. PNL plus PSD susțin candidatul la primărie, cel care este criticat de PNL la Consiliul Județean și care a comis abuzuri de putere, uzând de o majoritate pe care a avut-o în detrimentul comunităților liberale din județ, pe de o parte, dar pe de altă parte, contracandidatul, reprezentantul PNL  candidat la Consiliul Județean, îl susține pe candidatul la primărie care ocupă consiliul județean, dar urmează să aibă o competiție politică cu o doamnă propusă de PSD la Consiliul Județean. Îi înnebunești pe oameni de cap și nu că îi înnebunești, că poate s-ar mai scutura ei, grav este că lucrul acesta îi scârbește și ori îi face să nu vină la vot, iar eu nu susțin deloc absenteismul. Oamenii trebuie să vină la vot, mai ales mai ales la alegerile astea care sunt în corelație directă cu destinele lor cotidiene”, a afirmat Lucian Șova.

De cealaltă parte, a mai spus acesta, rămâne candidatul USR, care, în ciuda carențelor administrative, este coerent în ce privește linia politică.

„Și nu-mi place să recunosc lucrul ăsta. Dar nici nu pot să spun că fratele fostului primar de acum 20 de ani este un candidat care scoate Bacău din marasmul în care este. Nu îmi place să cred acest lucru. Din fericire, nici oferta nu este prea atrăgătoare ca reprezentantul AUR să poată câștiga alegerile. Măcar mă consolez cu ideea că e un om cu școală care n-a făcut bine, dar n-a făcut nici rău. Și, culmea, și mai grav decât atât. Există niște resorturi oculte pe care doar cine nu vrea să le vadă nu le vede. Apropo de administrația de la Bacău, pe de o parte, Consiliul Județean, nu dă bani din buget la comunitățile liberale, pe de altă parte, își propune să investească și deja a semnat contracte de 15 milioane de euro. Gândiți-vă, totuși, 15 milioane de euro într-un an, din bugetul unui consiliu județean de județ sărac, pentru un parc atletic după model danez, un parc pentru care a dobândit o admirație extraordinară președintele organizației PSD, Dragoș Benea și cu semnătura domnului Ivancea de la Consiliul Județean, finanțează acest proiect în teren dat de Primăria Bacău”, a explicat fostul ministru al Transporturilor.

Pe de altă parte, a mai adăugat acesta, liberalii s-au abținut de la votarea proiectului. În plus, valoarea acestuia este una foarte mare, raportat la puterea și nevoile județului.

„Vorbim despre milioane de euro de cheltuit într-un an. Deci nu în 5 ani. într-un an, pentru o extravaganță. Dacă Bacăului chiar asta-i mai lipsea, un parc atletic duplicat după unul unic în Europa și deschis, nu acoperit, sunt doar câteva spații acoperite. Deci, până la urmă, domnule, 15 milioane de euro cheltuiți pe niște tartan și niște copăcei. 15 milioane de euro plătiți de Consiliul Județean și școlile și drumurile prin sate? Pentru că vocația Consiliului Județean în principal, asta este: să susțină comunitățile, nu mai vorbim, sigur și în beneficiul câtorva alergători”, a arătat în continuare Lucian Șova, amintind de de spitalul a cărui reconstrucție a început acum 5 ani și care este în continuare blocată.

 

 

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL