Skip to content
Politică

VIDEO Ludovic Orban, despre restructurările anunțate de Florin Cîțu: Orice companie trebuie să fie profitabilă

Florin Citu, Ludovic Orban Inquam Photos/George Călin

Luni, președintele Camerei Deputaților a fost întrebat ce părere are despre eventualele restructurări la nivelul companiilor de stat, anunțate de premierul Florin Cîțu. Orban a ținut să precizeze faptul că aceste companii sunt făcute să fie profitabile, să genereze servicii de calitate și mai ales să „nu fie o povară pentru buget”.

„Orice companie este făcută ca să fie profitabilă. Acesta este rostul unor companii, companiile nu sunt făcute ca să producă pierderi. Ele sunt făcute ca să genereze servicii de calitate, produse de calitate, să genereze profit și să nu fie o povară pentru buget.

Evident, sunt companii unde există subvenții, cum e zona căii ferate, subvenții pentru kilometru / călător care finanțează activitatea CFR. Nu se întâmplă doar în România, se întâmplă și în toate țările europene (…) Chiar și în astfel de companii, este nevoie de un control strict al costurilor, care să permită optimizarea acestor categorii de cheltuieli și capacitatea companiilor respective de a gestiona în mod eficient resursele care li se alocă.

Există și alte companii, care au beneficiat sau beneficiază de diferite forme de subvenționare, directe sau indirecte, unde este necesară punerea lor pe baza eficienței, pe baza profitabilității și evident este posibil să fie necesare, așa cum este la TAROM de exemplu, unde știți foarte bine că se derulează procesul de restructurare, tocmai pentru a permite punerea pe picioare”, a declarat Ludovic Orban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *