Skip to content
Alegeri

VIDEO. Ludovic Orban, la „Dosar de Politician”: Dacă USR ia o decizie de a face o alianță politică cu PSD, USR se sinucide

Premierul Ludovic Orban a declarat joi seara, în cadrul emisiunii „Dosar de Politician”, realizată de Silviu Mănăstire la postul B1TV, că exclude orice alianţă cu PSD după alegeri parlamentare din 6 decembrie.

Preşedintele PNL este de părere că, dacă alianța USR-PLUS va bate palma cu PSD pentru o viitoare guvernare, în condițiile în care social-democrații vor câștiga alegerile, ar însemna sfârșitul pentru formațiunea condusă de Dan Barna și Dacian Cioloș.

Vasile Dâncu și Dacian Cioloș au fost colegi de guvern. Dacă USR ia o decizie de a face o alianță politică cu PSD, USR se sinucide. Votanții USR-PLUS sunt anti-PSD, chiar dacă partidul nu are o doctrină. Ei sunt de dreapta. PSD trebuie să stea departe de putere cel puțin 10 ani de zile, dacă nu și mai mult. Au făcut rău destul.”, a spus Ludovic Orban la B1 TV.

„Miza uriașă” a alegerilor parlamentare din 6 decembrie

Prim-ministrul Ludovic Orban a vorbit despre „miza uriașă” a alegerilor parlamentare din 6 decembrie și a explicat că suveranitatea în statul român este deținută de cetățeni, iar votul fiecărui om este extrem de important. Premierul liberal a oferit drept exemplu negativ situația din 2016, când cu susținerea a mai puțin de 14% din electorat „PSD aproape a capturat România”, pe fondul unei prezențe scăzute la urne.

Întrebat de jurnalistul Silviu Mănăstire ce le-ar transmite oamenilor pentru a le da un imbold, în condițiile în care pare să existe o oboseală la nivelul societății din cauza crizei COVID-19 și a efectelor sale, Ludovic Orban a răspuns: „Simplu, să aibă încredere!”.

Întrebat ce le-ar spune celor care se întreabă „de ce ar veni” la votul din 6 decembrie, prim-ministrul a declarat că votul fiecărui om este extrem de important. „Suveranitatea în statul român este deținută de cetățeni. Democrația reprezentativă presupune că cetățenii încredințează puterea lor de decizie unui corp reprezentativ. Fiecare om trebuie să vină și să îi mandateze pe cei în care au încredere – asta este, e o regulă simplă. Îi mandatez pe cei în care am încredere.

Acum, sigur, fiecare cetățean își face propria evaluare, caută să înțeleagă care partid e mai serios, care ofertă e mai serioasă – și aici pot să vă spun că, în ceea ce ne privește pe noi, de departe avem cea mai serioasă și mai ales cea mai puțin populistă ofertă, și cea mai întemeiată pe niște realități și pe un suport economic, financiar și pe un set de măsuri a căror valabilitate deja s-a văzut. Am să mai dau un exemplu.

În 2016, din cauza prezenței scăzute la vot, cu mai puțin de 14% din voturile cetățenilor români PSD aproape a capturat România. În ceea ce ne privește pe noi, noi spunem foarte clar – alegerile din 6 decembrie au o miză uriașă, pentru că este vorba de o oportunitate pe care n-a mai avut-o România, noi nu am mai avut o asemenea fereastră de oportunitate, nu am mai beneficiat de un astfel de pachet financiar”, a mai spus Ludovic Orban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *