VIDEO Mafia surdo-muților din București, anihilată de procurorii DIICOT

Sigla DIICOT / Inquam Photos - Alexandru Busca
Sursa foto: Inquam / Alexandru Busca

Procurorii DIICOT au efectuat sâmbătă, 24 iunie, percheziții domiciliare în municipiul București și pe raza județelor Ialomița, Galați și Timiș. Mai mulți suspecți sunt vizați de constituirea unui grup infracțional și trafic de persoane surdo-mute.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, suspecții au fost ridicați dintr-un mall din Sectorul 3, acolo unde avea loc o întâlnire a persoanelor cu disfuncții de auz.

„La data de 24.06.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, împreună cu polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București, pun în aplicare 6 mandate de percheziție domiciliară în municipiul București și pe raza județelor Ialomița, Galați și Timiș, într-o cauză privind săvârşirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane, șantaj în formă continuată și fals material în înscrisuri oficiale”, a informat DIICOT, inculpații fiind aduși la sediul central pentru audieri.

Victimele, adăpostite într-o garsonieră de la Gara de Nord

Potrivit anchetei, „în anul 2017, mai mulți suspecți (persoane cu dizabilități auditive și de vorbire) au constituit un grup infracțional organizat, în scopul principal de săvârșire a infracțiunii de trafic de persoane, prin exploatarea prin muncă a persoanelor cu deficiențe auditive și de vorbire”.

De asemenea, anchetatorii au mai arătat că „gruparea infracțională organizată a adăpostit victimele într-o garsonieră de câțiva metri pătrați, situată in apropierea Gării de Nord, și prin constrângere morală și/sau fizică le-au determinat să realizeze zilnic activități de comerț, pe diverse curse feroviare, sumele astfel obținute fiind însușite aproape in totalitate de membrii grupării.

„Ulterior racolării, în vederea exploatării prin muncă forțată, liderii grupului infracțional organizat au determinat o parte dintre persoanele vătămate, să le remită suma de 5000 euro, în schimbul promisiunii că le vor sprijini în obținerea de documente false, pe baza cărora să beneficieze de ajutor social în Italia. În fapt, sumele de bani astfel obținute de la statul italian au fost însușite, în totalitate, de către grupul infracțional organizat”, a mai informat DIICOT, potrivit gandul.ro.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL