Skip to content
Externe

VIDEO Mai multe imagini realizate cu ajutorul unor drone arată consecinţele oribile ale unui atac rusesc asupra unui oraş din Ucraina

captura video

Un locuitor al oraşului Borodianka a descris o posibilă crimă de război, susţinând că un vehicul blindat şi un tanc rusesc au atacat direct civilii, notează Business Insider. 

„Au început să tragă din maşinile militare către parcul din faţa oficiului poştal”, a declarat bărbatul pentru Reuters, mărturie care nu a putut fi confirmată în mod independent.

„Atunci, nenorociţii au început să tragă în supermarketul care era deja ars. A luat din nou foc. Un bătrân a ieşit afară fugind ca un nebun, cu ochii mari, şi a spus «dă-mi un cocktail Molotov! Tocmai le-am dat foc la maşină»”, a descris bărbatul.

Locuitorii oraşului susţin că au respins avansul rusesc din acea zonă.

În 1863, localitatea Borodianka a devenit cunoscută pentru revolta sa anti-rusă condusă de Wladyslaw Zelenski.

Cel puţin 47 de persoane au fost ucise într-o lovitură asupra Cernihivului, un alt oraş aflat la nord de Kiev, potrivit autorităţilor locale. Localnicii au raportat că militarii ruşi au folosit fără discernământ muniţiile cu bombe cu dispersie, acest lucru însemnând o altă potenţială crimă de război.

De la începutul războiului, peste 2.000 de civili au fost ucişi, potrivit autorităţilor ucrainene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *