VIDEO Maia Sandu a citit un fragment din „Micul Prinț” copiilor prezenți la Bookfest

Sursă foto: Captură Video
Sursă foto: Captură Video

Preşedinta R. Moldova, Maia Sandu, a vizitat joi Salonul Internaţional de Carte Bookfest, unde a citit mai multor copii un fragment din „Micul Prinţ” de Antoine de Saint-Exupéry, informează un comunicat al Serviciului de presă al Preşedinţiei de la Chişinău, transmis vineri de MOLDPRES.

„Unii dintre copii s-au dovedit a fi adevăraţi campioni ai lecturii, câştigători ai Maratonului de lectură organizat de Biblioteca Naţională pentru Copii ‘Ion Creangă’. Alţii abia învaţă a citi, dar sunt dornici să asculte poveşti. Mulţi mi-au destăinuit că abia aşteaptă prima zi de şcoală, să-şi revadă prietenii şi să înveţe lucruri noi. Le urez un an şcolar cât mai captivant”, a declarat Maia Sandu.

Preşedinta R. Moldova a vizitat şi standurile de cărţi expuse în cadrul Salonului Bookfest de la Chişinău. „Mi-a părut bine să văd, în această zi frumoasă în care sărbătorim Limba Română, atâtea cărţi bune şi atâţia iubitori de cuvânt şi de carte’, a pus ea.

Şefa statului moldovean a mai subliniat că ediţia din acest an este impresionantă – circa 30 de mii de volume de carte, 30 de edituri importante din R. Moldova şi România, o mulţime de lansări şi discuţii între scriitori valoroşi de pe ambele maluri ale Prutului, foarte multe cărţi frumoase pentru copii şi adolescenţi.

„Vă îndemn să mergem cât mai mulţi la Bookfest, să descoperim autori îndrăgiţi, cărţi fascinante, edituri care promovează limba română cu o dragoste şi dăruire nemărginită’, a mai declarat Maia Sandu.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL