Președintele R.Moldova, Maia Sandu, solicită Guvernului elaborarea unui program de acțiuni anticriză pentru susținerea afacerilor mici și mijlocii, inclusiv în agricultură, și pentru sprijinirea oamenilor cu venituri mici. Potrivit șefului statului, războiul din Ucraina a declanșat o nouă criză care va avea consecințe de durată pentru R.Moldova și societatea ar trebui să se adapteze la noile realități.

Simțim cu toții scumpirile la produsele de consum și carburanți. S-au oprit importurile și exporturile spre Est, iar asta afectează și consumatorii, și agenții economici din Moldova. Am cerut Guvernului să pregătească un program de acțiuni anticriză pentru susținerea afacerilor mici și mijlocii, inclusiv în agricultură, și pentru sprijinirea oamenilor cu venituri mici”, a menționat Sandu.

Președintele a precizat că lansarea proiectelor de infrastructură la nivel național și local va crea mai multe locuri de muncă și va consolida reziliența statului: „Micii fermieri trebuie sprijiniți pentru a începe la timp lucrările agricole”.

În lunile ce vin, va trebui să muncim mai mult, să economisim, să fim mai adaptabili. Vom rezista, așa cum au făcut-o părinții și buneii noștri. Vă promit – oricât de greu ne va fi tuturor, statul va fi alături de cetățeni. Acționând cu omenie, prudență și responsabilitate, împreună, vom ieși mai puternici din această perioadă”, a puctat ea.