Skip to content
Societate

VIDEO Manifestație de solidaritate cu femeile din Iran, la ambasada din București

captura video

Câteva zeci de femei au protestat, sâmbătă seară, în fața Ambasadei Iranului la București, într-o acțiune de solidaritate cu femeile din Iran, după ce Mahsa Amini, o tânără de 22 de ani, a fost ucisă de Poliția Moralității săptămâna trecută, pentru că a lăsat să i se vadă două șuvițe de păr din hijab.

Manifestanții – majoritatea femei – s-au adunat în Piața Victoriei, plecând apoi într-un marș către Ambasada Iranului, pe traseul Piața Victoriei – Bulevardul Lascăr Catargiu, în semn de solidaritate cu mișcarea pentru libertate a femeilor din Iran, notează hotnews.ro.

Câteva zeci de persoane au mers și vineri după-amiază la sediul Ambasadei Iranului din Bucureşti, în semn de protest față de incidentele violente din această ţară. Acestea au afişat mesaje în limbile engleză şi persană: „Condamnăm terorismul internaţional!”, „Eliberaţi Iranul!”, „Nu vreme lege islamică!”.

În Iran au loc manifestaţii şi proteste soldate deja cu zeci de morţi, după decesul tinerei Mahsa Amini, la trei zile după arestarea ei la Teheran pentru nerespectarea codului vestimentar strict pentru femei din Republica Islamică Iran. Acest cod prevede ca femeile să-şi acopere părul în public.

Guvernul, care neagă orice implicare a poliției în moartea femeii de 22 de ani, i-a acuzat pe manifestanți că sunt „răzvrătiți”, raportând sute de arestări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *