VIDEO Mara Mareș, TNL: Ne propunem să avem cel puțin câte un ales local tânăr în fiecare localitate din România

Mai sunt tinerii interesați de politică, de ce nu mai merg la vot, de ce sunt dezamăgiți și dacă își mai construiesc o carieră într-un domeniu în care nu mai au încredere românii în general – sunt câteva dintre întrebările la care a răspuns astăzi în direct, la Puterea Știrilor, Mara Mareș, președinta Tineretului Național Liberal.

„Pe de o parte, nici politicul nu comunică întotdeauna pe limba lor și dacă vrei să scoți un tânăr la vot, trebuie să vorbești despre lucrurile care îl interesează și nu despre acelea pe care poate le vede ca fiind foarte departe de el și de viața lui. Noi am făcut și cercetări sociologice și am încercat să vedem ce vor tinerii, ce așteaptă de la noi, că poate atunci când o să le livrăm ceea ce ei au nevoie, o să le trezim interesul și mai tare. Și am aflat cu mare bucurie că tinerii sunt foarte interesați de zona economică și nu doar de zona economică care ține de buzunarul lor și atât. Șunt foarte atenți și la chestiunile macro. Tinerii din România își doresc foarte mult să păstrăm cota unică, ceea ce are sens, sigur, dar cumva am fost foarte plăcut surprinsă că au preocupări de genul acesta”, a afirmat Mara Mareș.

În plus, mai spune aceasta, tinerii sunt foarte interesați de pilonul doi de pensii și întrucât generația de acum se va bucura întru totul de acești bani. Prin urmare, sunt multe alte aspecte de care ar trebui să țină cont politicienii când își doresc să-i aducă pe aceștia mai aproape de ei.

„Trebuie să îi ascultăm în primul rând, pentru că dacă nu-i ascultăm și credem, sigur nu noi la TNL, dar poate alții, în alte partide, că știm mai bine și că avem mai multă experiență, atunci asta este o rețetă care nu o să-i aducă de acasă la vot și n-o să-i facă să se implice și să le pese cu adevărat de ce se întâmplă în România. Din calculele și din analizele pe care le-am făcut, zona economică este importantă petnru ei,  pentru că asta îți asigură o predictibilitate și toată lumea își dorește o predictibilitate, dar cu atât mai mult tinerii. Tinerii din ziua de astăzi își fac planuri foarte bine structurate: unde vor să ajungă din punct de vedere personal până la o anumită vârstă și atunci, oferindu-le predictibilitate și stabilitate, ceea ce este un lucru absolut normal, ei se simt mult mai confortabil pe drumul lor. Un alt aspect foarte important. Știți cum este când un tânăr îți vorbește despre ceva sau când vezi un tânăr care a dus la capăt un proiect, tu, ca și tânăr privitor, ești mult mai înclinat să-l asculți, să-l respecți, să vezi că se poate. Or, noi asta încercăm la Tineretul Național Liberal : să susținem cât mai mulți tineri în poziții de conducere, în poziție alese în toată țara, nu doar la nivel de București, cu atât mai mult în țară, așa încât să le arătăm tinerilor că ei sunt reprezentați, că există oameni din de pe același palier de gândire și generațional cu ei, care pot să înțeleagă real care sunt nevoile lor și apoi să le transforme în proiecte, să le pună în practică”, a mai explicat tânara liberală.

Aceasta a adăugat că, în 2020, peste 1100 de membri din TNL au devenit aleși locali în toată țara. Astfel, printre aceștia se numără consilieri locali, județeni, primari, viceprimari.

„Ne mândrim cu niște vârfuri despre care vom mai auzi multă vreme de acum încolo, în politica locală și politica națională. avem pe Bogdan Pivariu, primarul celei mai mari comune din țară, Florești, care este  lângă Cluj, practic zona metropolitană a cu Clujului. Îl avem pe Stelian Bujduveanu, viceprimarul Capitalei, îl avem pe Mihai Apafi, primarul comunei Prejmer. Avem, iată  cel mai tânăr candidat de Consiliu Județean, din nou la Maramureș, în persoana lui Gabriel Bogdan Ștețco, 33 cred sau 34 de ani, a fost până acum 2 zile președintele PNL Maramureș și preia ștafeta de la Ionel Bogdan, care și el la rândul lui, acum 4 ani, a fost cel mai tânăr președinte de Consiliu Județean din țară și astăzi candidează la Primăria Baia Mare. Este un record pe care l-am stabilit în 2020 și am bătut toate recordurile, nu doar de la PNL, ci de la toate partidele politice de la Revoluție încoace. Iar anul acesta avem de gând să depășim propriul nostru record și să ne ducem cu măcar un tânăr ales local în fiecare localitate din România”, a mai afirmat Mara Mareș, șefa Tineretului Liberal.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: