Skip to content
Economie

VIDEO Marcel Boloș, noi detalii despre voucherele pentru alimente: „Beneficiarii se vor prezenta la magazinele din rețeaua pe care o au emitenții de carduri pentru a-și cumpăra produsele de bază”

Inquam Photos / Alex Nicodim

Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, a declarat vineri că proiectul privind voucherele pentru alimente ce vor fi oferite românilor cu venituri mici se află în circuitul de avizare. Valoarea totală a proiectului este de peste 3 miliarde de lei și jumătate din sumă va fi finanțată prin fonduri europene:

„Proiectul de Ordonanță de Urgență este pe circuitul de avizare și sperăm ca la ora 2 să putem să îl susținem în ședința Consiliului Economic și Social. Valoarea totală este de 3,1 miliarde de lei. Jumătate din acești bani sunt din fonduri europene. Numărul beneficiarilor finali, după evidențele care sunt acum la Casa de Pensii și la Agenția Națională de Plăți Sociale este undeva la 2.861.000 de persoane.

Mecanismul pe care l-am propus este că aceste liste de beneficiari aflați în evidențele Casei de Pensii și a Agenției este transmisă la Ministerul Fondurilor. Va fi cel care va încărca pe cardurile beneficiarilor contravaloarea acestor tichete sociale. Mai apoi beneficiarii se pot prezenta la magazinele alimentare din rețeaua pe care o au emitenții de carduri pentru a-și cumpăra produsele de bază.

Va începe procesul de distribuire a cardurilor, începând cu data de 1 iunie. Va dura poate o perioadă până când aceste carduri vor ajunge la beneficiarul final. Vorbim de emiterea și distribuirea lor. Cardurile vor ajunge la beneficiarii finali în această perioadă de criză pe care o parcurgem astăzi”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *