VIDEO Marcel Ciolacu: Ajutor de 2.000 de lei pentru fiecare nou-născut până în 2027

Ciolacu Turcia
Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, joi, că Guvernul va acorda un ajutor de 2000 de lei pentru fiecare nou născut. Ajutorul va fi acordat până în 2027 şi are un buget de 120 de milioane de euro, din fonduri europene.

„Propunem un ajutor de 2000 de lei, acordat o singură dată, pentru fiecare nou născut până în anul 2027, cu un buget de 120 de milioane de euro, din fonduri europene”, a anunţat Marcel Ciolacu.

Totodată, premierul a anunţat scutirea de la plata contribuţiilor sociale în cazul indemnizaţiilor de concediu medical, în mai multe cazuri.

„Problema concediilor medicale: introducem astăzi prin ordonanță de urgență scutirea de la plata contribuției sociale pentru indemnizațiile de concediu medical, în cazul mamelor cu copii bolnavi, a gravidelor, a pacienților cu afecțiuni oncologice și a cazurilor de urgență. Dacă este nevoie chemăm astăzi toată conducerea Casei Naționale de Asigurări de Sănătate să lucreze, pentru că acest act trebuie aprobat astăzi”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: