Skip to content
Politică

VIDEO Marcel Ciolacu spune că nu Parlamentul va decide data alegerilor. Specialiștii ne spun: Oameni buni, nu este bine ce faceți

Inquam Photos / George Calin

Președintele Klaus Iohannis și premierul Ludovic Orban au anunțat, de fiecare dată, că alegerile parlamentare programate pentru data de 6 decembrie nu vor fi amânate, deși situația epidemiologică din România este dezastruoasă, iar specialiștii anunță că la finalul lui noiembrie vom atinge vârful celui de-al doilea val.

După ce CCR a decis că Parlamentul este cel care stabilește data alegerilor și nu Guvernul, legea este la Klaus Iohannis, care poate să o promulge sau să o retrimită în Parlament. Marcel Ciolacu a anunțat, joi seara, că va aștepta decizia președintelui, însă data alegerilor ar trebui luată de toți liderii politici din Parlament, alături de specialiștii în sănătate publică.

Decizia președintelui o așteptăm până pe 24, să vedem dacă președintele promulgă legea sau o retrimite în Parlament. Dacă o promulgă, Parlamentul poate să nu amâne alegerile, stabilește doar data alegerilor. Toate forțele politice, nu Ciolacu, nu PSD, toți reprezentanții liderilor, cu premierul, să se strângă să ia o decizie cum e mai bine, cu specialiștii lângă noi. Decizia o iau specialiștii. E greu acum.

Ce vrem să punem înainte: sănătatea sau alegerile! Specialiștii ne spun, măi, oameni buni, nu este bine ce faceți. Haideți să oprim trendul și facem alegeri punctuale. Ăștia sunt pașii de urmat, explicat la toată lumea”, a spus Marcel Ciolacu, la România TV.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *