VIDEO Mario Iorgulescu, condamnat. Gino Iorgulescu: „Fiul meu nu a fost drogat”

Sursa foto: Facebook

Gino Iorgulescu, șeful LPF, a fost, luni, prezent la Curtea de Apel București, unde avocații săi au încercat să schimbe încadrarea juridică a fiului său, condamnat la 15 ani și 8 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de omor.

Avocații fiului lui Gino Iorgulescu, președintele Ligii Profesioniste de Fotbal, au încercat să schimbe încadrarea juridică din dosar, de la omor la ucidere din culpă. Mario a intrat cu mașina într-un bărbat aflat într-un alt vehicul la semafor și l-a omorât.

Avocații lui Mario Iorgulescu au cerut sesizarea Curții Constituționale pentru că Mario Iorgulescu nu poate fi citat, fiind o persoană lipsită de discernământ. Ei au motivat că Mario trebuie să fie reprezentat de Gino Iorgulescu.

De asemenea, avocații au venit cu o probă privind faptul că Spitalul Elias nu avea acreditare pentru preluarea probelor și au cerut rejudecarea cazului.

Judecătorii Curții de Apel nu au fost convinși de argumentele apărării și au păstrat condamnarea inițială a fiului lui Gino Iorgulescu.
Magistratul care a dispus condamnarea, Manuela Orzaţă, a conchis că Mario Iorgulescu avea discernământ în momentul producerii accidentului şi nu există dovezi că ar suferi de afecţiuni psihice care să-l împiedice să vină în România pentru a participa la proces.

Cât despre tatăl Iorgulescu, acesta a susținut că există dovezi clare care arată că Mario nu era drogat în momentul accidentului.

„Eu vreau să vă spun ceva. Băiatul meu nu a fost drogat. Cine mai spune că e drogat o să aibă o mare surpriză, pentru că noi avem dovezi, și o să plătească. O să-i chemăm în instanță. Așteptăm să fie corectitudine, că până acum nu a fost”.

În ciuda condamnării, avocatul Florin Durgheu a spus, la rândul său, că fiul șefului LPF nu va face nicio zi de închisoare, justificând afirmația pe baza faptului că autoritățile italiene au respins definitiv solicitarea autorităților române de emitere a mandatului european de arestare.

Date din dosar

  • La două săptămâni de la accidentul din 2019 în care a provocat decesul unui bărbat, Mario Iorgulescu a fost transferat de familie în Italia, de unde nu s-a mai întors.
  • Expertiza tehnică a arătat faptul că în momentul impactului Mario Iorgulescu conducea cu o viteză aproximativă de 240 km/h.
  • Mario Iorgulescu a consumat cocaină în ziua accidentului, conform expertizei medicale. Sub influența alcoolului și a halucinogenelor, Mario Iorgulescu a pierdut controlul automobilului pe care îl conducea.
    Bărbatul decedat avea doi copii, un băiat de 4 luni și o fată de 6 ani.

Autor

  • Susana Pletea

    Are o experiență de peste 25 de ani în presa românească. Și-a început cariera în radio, a continuat cu presă scrisă (reviste) și acum este parte din echipa PSNews. Bun comunicator, pasionată de cuvântul spus sau scris, are o aplecare spre natura umană și literatură fantastică. Pledează vinovată de curiozitate și entuziasm.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: