VIDEO Marius Budăi, despre protestul sindicaliștilor BNS: „PSD are ușa deschisă pentru dialog”

Foto PS News

Blocul Naţional Sindical (BNS) a început luni, 13.05.a.c., un protest în faţa sediului Guvernului pentru a cere reducerea fiscalităţii pe muncă. Fostul ministru al Muncii, deputatul PSD Marius Budăi, a anunțat, prin PS News, că PSD are ușa deschisă pentru dialog, oricând.

„Ușa PSD și mai ales, ușa premierului este deschisă pentru asemenea discuție. Am spus de foarte mult timp și premierul a susținut de foarte mult timp că o impozitare mai mică pentru salariile mici este necesară, așa că avem ușa deschisă pentru dialog, oricând(…).Eu, când aveam calitate de ministru, știți că tot timpul eram între ei.

Noi, PSD și premierul Marcel Ciolacu am spus de foarte multe ori, în spațiul public (și am evitat chiar și la discuții în Coaliție) să discutăm despre o impozitare mai mică a salariilor…de la baza salariilor mai mici. Noi vrem sa se intample  cât mai repede, dar nu putem schimba regulile fiscale. Știți foarte bine că sunt anumite reguli.

Dar problema este foarte serioasă și trebuie o atenție mărită asupra acestui lucru, pentru că noi ne dorim practic să îi sprijinim pe cei cu salarii mici. Să scădem această impozitare pentru cei cu salarii mai mici. Nu e prima oară când ar apărea un membru PSD sau premierul României, Marcel Ciolacu, care să susțină acest lucru”, spune Marius Budăi.

La miting au participat reprezentanţi ai celor 29 de federaţii afiliate Blocului Naţional Sindical. Mitingul a fost urmat de un marş de protest pentru reducerea fiscalităţii pe muncă.

„Lucrătorii din România nu mai vor să fie cobaii experimentelor fiscale! (…).Obiectivul acestui protest este reducerea fiscalităţii pe muncă în România. Cerem, în acest mod, respect pentru muncă şi cei care muncesc! În ultimii ani, clasa politică din România a pus capitalul mai presus de toate, iar asta a dus la migrarea peste hotare a 5 milioane de cetăţeni din România, aflaţi în vârstă de muncă. România are astăzi cea mai ostilă piaţă de muncă în ceea ce priveşte dialogul social! Lucrătorii români au ajuns cobaii experimentelor fiscale făcute de toate guvernele de după 1989”, se subliniază in comunicatul organizaţiei sindicale.

Potrivit BNS, România este singura ţară din lume în care contribuţiile mediului de afaceri la sistemul de securitate socială au fost mutate în sarcina salariaţilor, din 2018, astfel încât contribuţiile la sănătate şi pensii s-au dublat pentru angajaţi, în timp ce pentru angajatori s-au redus la zero.

De asemenea, salariile mici şi taxarea ridicată au făcut ca România să înregistreze a 3-a cea mai scăzută rată de ocupare a forţei de muncă în 2023, după Italia şi Grecia, potrivit Eurostat.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: