VIDEO Mărturii din Israel: Ni s-a spus să mergem în buncăr 

Miriam Rosman, invitat Puterea Știrilor 3.10

După ofensiva de la începutul săptămânii, Israelul ar putea lansa un atac semnificativ asupra Iranului, au anunțat autoritățile de la Tel Aviv. Cum văd oamenii situația din capitala Israelului, ce le comunică autoritățile, cum decurge viața de zi cu zi – sunt întrebări la care a răspuns  în direct din Israel, Miriam Rosman, doctor în istorie.

„Tot nordul Israelului e tot timpul atacat de rachete, azi-noapte pe la două  au ajuns și în regiunea noastră, nu la noi, dar aproape de Tel Aviv. Situația e foarte fragilă și complicată.  (…) Am pierdut deja opt soldați. Să nu uităm, într-un an de zile, Israelul a pierdut mai mult de 700 de soldați în Gaza și la frontiera din sud și cea din nord. Să nu uităm că Israelul este atacat pe toate fonturile”, a afirmat Miriam Rosman, printr-o intervenție la Puterea Știrilor.

În ce privește eventuale probleme cu furnizarea alimentelor sau a serviciilor în general, aceasta a spus că, deocamdată, nu sunt probleme, întrucât, fiind Anul Nou evreiesc, oamenii s-au pregătit din timp pentru câteva zile.

„Oamenii s-au pregătit deja pentru zilele acestea, dar pot să vă spun că marți seara, de pe la 16.00-17.00, lumea aici știa deja că ceva se întâmplă. Ne-au avertizat, ni s-a spus să rămânem pe lângă buncăre, iar pe la 18.00 telefonul meu deja a sunat, pentru că noi avem aplicații speciale cu urgențe, să mergem în buncăr. De obicei, când sunt alarme, mergem sub scară. De data asta, ni s-a spus să mergem în buncăr jos și să rămânem acolo până ni se spune să ieșim afară. (…) Guvernul israelian și armata au decis că o să răspundă la atacul iranian. Nu știm când și cum, dar o să fie o un răspuns, pentru că e inadmisibil un atac din acesta”, a subliniat istoricul.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: