VIDEO Mărturiile românilor care au ajuns în țară, după ce au scăpat din Gaza

Hamas Gaza
Sursa foto: Captură video

Mărturii tulburătoare ale românilor care au simțit pe pielea lor ororile războiului dintre Hamas și Israel. Încă 41 de români au reușit să ajungă, în siguranță, în România, duminică dimineață. Până să ajungă aici, ei spun că au trăit clipe de coșmar în Fâșia Gaza.

„Sunt cu soția și cinci copii. La început copiii au crezut că e o joacă, neavând o astfel de experiență. După câteva zile au realizat că moartea aleargă peste tot, că nu e nicio siguranță, avioanele nu fac diferența între civili și necivili, între vinovați și nevinovați. Se bombardează non-stop. Moartea ne înconjura din toate punctele de vedere. Am văzut bucăți de cadavre, copii morți pe străzi”, spune un român salvat din Gaza.

„E o situație foarte grea, având în vedere că nu e curent, internet, apă. E foarte greu. A fost greu de supraviețuit, mai ales în ultimele patru zile. Eu mâncam brânză cu biscuiți, nu exista pâine”, a explicat un român salvat din Gaza.

Cei 41 de cetăţeni români şi membri de familie evacuaţi recent din Fâşia Gaza au sosit duminică dimineaţă în România, prin intermediul unui zbor realizat cu sprijinul Ministerului Apărării Naţionale.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL