Skip to content
Externe

VIDEO Masacrul din Texas zguduie America: Conferinţa explozivă a unui antrenor face înconjurul lumii

CAPTURA VIDEO

Încă o tragedie uriaşă, în care 19 copii şi 2 adulţi au fost ucişi de un dement, arată ce se întâmplă când îţi poţi lua o armă cu uşurinţa cu care îţi iei o pâine dintr-un magazin!

America s-a cam obişnuit să trăiască, periodic, tragedii în care sunt ucişi oameni nevinovaţi din cauza unor indivizi care suferă de tulburări mintale, potrivit adevarul.

Problema e că, dacă în România un nebun poate merge pe stradă, vorbind singur în cel mai rău caz, în America, acelaşi individ e foarte probabil să fie un posesor de armă. Şi poate provoca un veritabil masacru oriunde! Exact asta s-a întâmplat acum, în Texas, unde un adolescent de 18 ani a intrat într-o şcoală primară, înarmat cu două puşti, şi a început să tragă asupra unor copii cu vârste între 6 şi 10 ani. De remarcat că atacatorul îşi cumpărase arma chiar de ziua lui şi, înainte de a porni spre şcoala unde a ucis 21 de oameni, îşi omorâse bunica.

Chiar dacă tânărul de 18 ani a fost împuşcat mortal de poliţişti, la rândul său, tragedia provocată de el a arătat, încă o dată, ce se întâmplă într-o societate în care, practic, oricine poate fi înarmat cu mare uşurinţă.    Distrus de acest incident groaznic, antrenorul Steve Kerr (56 de ani), de la echipa de baschet Golden State Warriors, a apărut la o conferinţă organizată de NBA, însă a refuzat orice dialog despre sport. În schimb, a vorbit exclusiv despre tragedia de la Texas, iar declaraţiile sale emoţionante fac înconjurul lumii.

Ce a spus Steven Kerr?

*Din capul lui vă spun că nu răspund întrebărilor despre baschet! Mai ales că, în ultimele 6 ore, nu s-a întâmplat nimic nou cu echipa noastră.  

*Când o să facem ceva? Când vom lua măsuri? M-am săturat, m-am săturat să prezint condoleanţe familiilor devastate. M-am săturat de scuze, m-am săturat de momente de tăcere. E destul! Nu putem să rămânem fără reacţie. Sunt sătul de momentele de reculegere. Ajunge!   *Există un motiv pentru care nu vor vota această lege (n.r. – care îngreunează achiziţionarea armelor). Să-şi menţină puterea!  

*Vă întreb pe toţi senatorii care refuză să facă ceva în legătură cu violenţa, cu împuşcăturile din şcoli şi din supermarketuri. Vă întreb: Aveţi de gând să puneţi propria dorinţă de putere mai presus de vieţile copiilor noştri, ale bătrânilor noştri şi ale credincioşilor noştri? Pentru că aşa se pare!

  *50 de senatori din Washington ne ţin ostatici. Refuză să voteze acest proiect de lege, chiar dacă asta aşteaptă americanii. M-am săturat! Gândiţi-vă la copii voştri, la părinţi, la bunici, la prieteni!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *