VIDEO Mesajul voluntarilor români din Ucraina: “Sperăm să cucerim cât mai mult teritoriu în Federația Rusă”

Sursa foto: Romanian Battlegroup "Getica"

Un luptător din Romanian Battlegroup „Getica”, „Getotac”, care este comandantul operativ al grupului, a transmis un mesaj tuturor românilor prin intermediul Digi24. El speră „să dureze cât mai mult ofensiva” ucraineană și să cucerească cât mai mult teritoriu în Federația Rusă”, pentru că Rusia a pornit o invazie ilegală în Ucraina, iar acum „suportă consecințele”. Luptătorul român a mai declarat că Rusia este „pornită” să localizeze gruparea Getica pentru a „termina” cu ei.

„ Este o zi liniștită astăzi, se aud tiruri sporadice de artilerie. Sper să dureze cât mai mult ofensiva aceasta și să cucerim cât mai mult teritoriu în Federația Rusă, pentru că Federația Rusă a pornit o invazie ilegală împotriva Ucrainei, și acum suportă consecințele. Noi suntem bine, desfășurăm acțiuni de recunoaștere aeriană, cu drone specifice, pe toată linia frontului de est. Mulțumim tuturor românilor pentru că ne sprijină, și suntem bucuroși că lumea se gândește la noi și primim atenție mediatică, chiar dacă, sincer, nu insistăm foarte mult să ne facem prea multă publicitate, deoarece Federația Rusă este din ce în ce mai pornită să ne localizeze și să termine cu noi, din ce înțelegem din anumite surse. Vă mulțumim tuturor românilor, sperăm să ne vedem cu bine, sperăm ca războiul să se încheie cât mai repede, sperăm ca și orice alt soldat în armata ucraineană la pace. Să nu creadă lumea că vrem război. Romanian Battlegroup Getica este bine, suntem în efectiv complet, nu avem pierderi deocamdată, și sperăm să facem o campanie de toamnă cât mai bună. Vă mulțumim, sper să ne auzim cu bine”, a spus luptătorul român din Romanian Battlegroup „Getica”.

Radu Hossu, voluntar român în Ucraina, a explicat că românii din grupul „Getica” sunt pe linia frontului.

“Ei au plecat de acolo pentru a putea înregistra acest clip video, pentru a nu putea să fie localizați. S-au retras 20 de km pentru a înregistra mesajul, după care au revenit. Ei sunt luptători voluntari din România și din Republica Moldova. S-au înrolat voluntar. S-au dus nu pentru bani, pentru că majoritatea dintre ei provin din domenii care le-ar fi adus mult mai mulți bani decât salariul de militar din armata Ucraineană. Sunt sub contract cu armata ucraineană și lucrează unde este nevoie de ei. În 2024 au fost în Rusia, în raidul din Belgorod.

Acum luptă pentru recucerirea unor localități aflate sub control rusesc. „Getotac”, cel care a transmis mesajul, este comandantul operativ al Romanian Battlegroup „Getica”, luptă acolo, și a recrutat alți români, pentru a opri Rusia în Ucraina, să nu înainteze mai mult, chiar să-i alunge la granițele oficial recunoscute ale acestui stat. Federația Rusă îi are în țintă. Sunt motive destul de simple. Unul este de propagandă. Interesul Rusiei este să omoare cât mai mulți cetățeni ai altor state, dacă se poate ai statelor NATO și să demonstreze că de fapt NATO, Uniunea Europeană nu vor reacționa într-un mod în care să escaladeze conflictul. Practic vor să folosească lipsa de răspuns a statelor vestice. Un al doilea motiv este faptul că Romanian Battlegroup „Getica” a fost în Rusia, în momentul în care s-a făcut acel raid în Belgorod”, a explicat Hossu.

Băieții de la Romanian Battlegroup „Getica” au postat un mesaj și pe pagina lor de Facebook.

„Bună seara, Români de pretutindeni! Posibil că mulți dintre voi să fi văzut astă-seară la Digi24 TV mesajul pe care l-am trimis tuturor. Dacă nu, o să îl publicam curând și pe acela. Ceea ce veți vedea mai jos este un alt doilea video făcut, ce nu a fost difuzat la nicio altă televiziune publică. O să vă invităm să vizionați acest material fără prea multe alte descrieri. Trăiască Romania unită! Glorie eroilor de pretutindeni! Slava Ukraini! Cu stimă, Echipa Getica”.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: