VIDEO Mihai Belu: Problema extrădării Prințului Paul se complică din cauza protecției oferite de Franța

Sursă foto: Inquam Photos / Adel Al-Haddad

Mihai Belu a declarat în cadrul emisiunii Puterea Știrilor că Prințul Paul al României ar putea negocia cu autoritățile din Malta pentru soluționarea situației sale juridice. El spune că în contextul în care Franța a oferit protecție Prințului Paul, colaborarea în ceea ce privește cererile de extrădare este complexă și adesea dificilă.

„El și-a făcut apărare acolo la un moment dat, a fost cu emoții în cazul domnului Paul de România și e normal ca după ce a reușit să ajungă în siguranța oferită de Franța, știți Franța, aia care în momentul în care ne cere nouă un trăgător sau un hoț de buzunare sau un alt infractor român, noi sărim drepți și ne punem mâna la chipiu și ne trimitem cetățeni români în Franța să fie cercetați de autorități. În Franța, când am avut nevoie de colaborare judiciară nu s-a găsit această soluție.

Nu se rezolvă lucrul ăsta cu negociere, din precedente multiple. Adică asta cu negocierea duce așa spre o autocrație, e ceva care nici nu cred că merită să analizăm.

Dacă Paul de România se va mai duce și în altă țară și va nimeri un judecător potrivnic și ăla va pune în aplicare mandatul de arestare, eu v-am spus, o să am încredere în tot ceea ce se întâmplă la Ministerul Justiției când o să văd în România, pe Dragoş Săvulescu, când o să-l văd în România și eu pe Dragomir, care înțeleg că este stăpânul extrădărilor din Italia”, a declarat Mihai Belu.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: