În timp ce restructurarea sistemului bugetar este o decizie bună, eliminarea facilităților fiscale pentru zona IT ar fi avut nevoie de o analiză, este de părere președintele Camerei de Comerț și Industrie a României, Mihai Daraban.
„Tot greul trebuie să pice pe reorganizarea administrativă și nu luate măsuri împotriva mediului economic. Sunt câteva zone viabile în România care au arătat în timp că funcționează și că aduc valoare adăugată. În cazul construcțiilor, de exemplu – au fost niște facilități care au scăzut presiunea pe angajator, și, implicit, omul a câștigat mai bine. Noi avem o taxă pe muncă colosală în România. Hai să vedem ce merge bine, construcțiile, de exemplu. Eu aș fi extins la zonele care aduc valoare adăugată, cum ar fi industria mobilei, șantierele navale”, a explicat Mihai Daraban, în cadrul emisiunii Puterea Știrilor.
Cu excepția Șantierului Naval de la Mangalia, care nu funcționează din motive politice, celelalte merg bine, a mai spus invitatul. În ce privește industria mobilei, și acolo avem peste 68.000 de oameni care muncesc, prin urmare angajatorii ar fi putut avea și ei niște facilități fiscale, întrucât e un domeniu care funcționează și se poate dezvolta.
„Se spune că am fi 18 milioane și avem 1.300.000 de bugetari. Polonia are 38 de milioane de locuitori și 900.000 de bugetari. La noi, nu este problema cu bugetarul, și am tot respectul față de acesta, întrucât reprezintă, dacă vreți, stabilitatea unei republici. Zona de sănătate, de educație, de poliție, de armată, de fisc, de justiție. Dar știți cât ar fi aceștia la un loc? Vreo 590.000. Restul, până la 1.300.000, sunt administrație publică, din care 467.000 administrație publică locală”, a subliniat președintele Camerei de Comerț și Industrie a României.
Acesta a dat exemplul celor 2000 de angajați ai CJ Timiș, care ar putea, de exemplu, să acopere activitatea altor trei județe mai mici.
Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News