Skip to content
Dâmbovița Știri locale

VIDEO Mii de oameni au urcat pe Platoul Bucegilor să vadă piramida energetică. Mulţi au rămas blocaţi pe munte

news.ro

Mii de oameni au urcat pe Platoul Bucegilor de Ziua Sfinxului, anunţă Salvamont Dâmboviţa precizând că, deşi salvamontiştii au fost prezenţi în zonă pe tot parcursul zilei pentru a preveni eventualele accidente, au fost totuşi necesare cinci intervenţii.

Conform unei  legende, în fiecare an, în 28 noiembrie, razele soarelui ar forma deasupra faimoasei stânci o piramidă energetică, care ar avea puteri miraculoase şi a devenit o tradiție ca  oamenii să urce în număr mare la Sfinx, atrași de această poveste.

Numai că, în ciuda avetismentelor salvamontiştilor, mulți oameni au rămas pe munte chiar și după ce s-a întunecat, având nevoie de ajutor pentru a coborî.


”De ziua Sfinxului din Bucegi, au urcat pe Platoul Bucegilor mii de oameni din toate colţurile tarii, dar şi din străinătate. Serviciul Public Judeţean Salvamont Salvaspeo Dâmboviţa a fost prezent la acest eveniment încă de la începutul zilei, cu scopul de a informa şi a oferi sfaturi turiştilor pentru a preveni eventuale accidente montane”, au anunţat salvamontiştii.

Toate măsurile prezentate mai sus au fost foarte eficiente, dar cu toate acestea au avut loc cinci intervenții de salvare, cu un număr de șase persoane implicate. Echipa de intervenție a răspuns prompt la toate solicitările, transportând victimele la baza muntelui, în mare parte mecanizat”, potrivit Salvamont România.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *