Skip to content
Magazin

VIDEO. Miliardarul excentric Richard Branson a efectuat primul său zbor în spaţiu

ft.com

UPDATE.

Excentricul miliardar britanic Richard Branson a aterizat în siguranţă duminică în New Mexico, după ce a petrecut câteva minute la o altitudine recunoscută de SUA ca graniţă a spaţiului, la bordul navei construite de compania sa Virgin Galactic, o călătorie la care visase dintotdeauna şi care marchează un punct de cotitură pentru turismul spaţial, relatează France Presse.

UPDATE.

Vehiculul spațial al miliardarului de origine britanică Richard Branson a decolat duminică, de pe spaceportul din New Mexico, SUA. Călătoria va dura aproximativ 90 de minute.

Alături de Branson călătoresc la limita spațiului cinci specialişti, iar Dave Mackay este pilotul principal. Pilotul Mackay are 64 de ani şi înainte de a deveni astronaut a fost pilot al Royal Air Force, pilot de teste şi a primit distincţia Air Force Cross în 1992. Dave Mackay a făcut un test cu VSS Unity în februarie 2019. Unity este nava care va duce primul turist în spaţiu.

 

 

UPDATE. Primul zbor spaţial al Virgin Galactic cu echipaj complet în vehiculul VSS Unity, din care face parte şi fondatorul companiei, Richard Branson, a fost amânat 90 de minute din cauza condiţiilor meteorologice. Vehiculul este acum programat să fie lansat duminică, la ora României 17:30.

Antreprenorul britanic Richard Branson, fondatorul Virgin Galactic, urmează să zboare duminică pentru prima dată în spaţiu la bordul avionului spaţial VSS Unity, alături de alte cinci persoane, informează DPA.

Excentricul miliardar doreşte să ajungă la peste 80 de kilometri deasupra Pământului. Potrivit Agerpres, vehiculul spaţial VSS Unity şi avionul purtător VMS Eve vor decola de pe cosmodromul comercial Spaceport America din statul american New Mexico la puţin timp după răsăritul soarelui (ora locală).

La o altitudine de aproximativ 15.000 metri, Unity urmează să fie eliberat de Eve şi să se deplaseze singur în spaţiul suborbital.

Scopul lui Branson, dar şi al fondatorului Amazon, Jeff Bezos, şi al CEO-ului de la Tesla, Elon Musk, este de a intra pe piaţa turismului spaţial.

Richard Branson şi-a programat zborul cu nouă zile mai devreme decât miliardarul Jeff Bezos. Acesta din urmă vizează un zbor suborbital cu vehiculul New Shepard al companiei sale, Blue Origin, pe 20 iulie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *