VIDEO Minciuna USR „Fără penali” s-a fâsâit. Lucian Șova: Totul se întoarce împotriva lor

 

Minciuna USR „Fără penali” s-a fâsâit. Prezent în direct la emisiunea Puterea Știrilor, Lucian Șova, fost ministru al Transporturilor, a explicat situația de la Bacău precum și ultimele evenimente legate de USR și de liderii acestuia.

„Ghingheș este un personaj care a trăit politic vreo 10 ani doar vânzând iluzii cetățenilor și a luat două mandate de consilier local independent ca o tânără speranța politicii băcăoane, apoi a ajuns viceprimar. Nu a făcut nimic în mandatul acesta de la un moment dat. Sigur că și primarul a izolat administrativ. Dar să vă spun în câteva cuvinte tabloul. E adevărat cu greșeala de a susține sloganul acela: fără penali în funcții publice. Și mă refer aici la faptul că penal e un titlu care, în fine, o aserțiune care nu își are esența în real, așa cum a fost indusă de USR.

Pentru că, pe de o parte, a fi suspect într-un dosar nu înseamnă că este dovedită vinovăția. Pe de altă parte, sora domnului Ghingheș este consiliera prefectului PSD, care, de o săptămână, are un deputat în Parlamentul României cu acord de recunoaștere și sentință definitivă pentru trafic de influență. Dar mai marele USR, care pretinde că știe să conducă orașul și județul, are un deputat azi, este de o săptămână intrat în Parlament în locul altuia care a ieșit, care are acord de recunoaștere pentru trafic de influență, care a fost condamnat de instanță pentru trafic de influență și care și-a ispășit pedeapsa, ca să fiu corect din toate punctele de vedere. Teoria asta sigur că se întoarce împotriva celor care o promovează. USR a urcat pe valul acesta fără penali în funcții publice, n-a avut nicio milă la adresa nimănui dintre cei care nu erau membri USR și care niciodată nu exercitaseră funcții administrative și care, sigur că foarte ușor pot fi făcuți penali, în viziunea sloganului USR, pentru că din administrație, calitatea de suspect o poți primi ușor”, a explicat liberalul.

Cu toate acestea, până la dovada comiterii unei fapte și primirea sentinței, este o cale lungă, iar cei de la USR au primit ce și-au dorit, a mai afirmat Lucian Șova.

VIDEO Adevărul doare: Primarul USR al Bacăului l-a îmbrâncit pe viceprimarul care îi reproşa că este penal

Primarul USR al Bacăului, Lucian Viziteu, a fost interpelat de viceprimarul Cristian Ghingheș în timpul unei acţiuni electorale în centrul oraşului. Edilul a fost deranjat de faptul că viceprimarul îi spunea că „e plin de penali” în administraţia băcăuană şi l-a împins pe acesta când încerca să-i aducă acest lucru la cunoştinţă şi preşedintelui partidului Cătălin Drulă.

 

Primarul Bacăului a recunoscut public că este suspect în dosarul deschis de DNA Bacău, privind apartamentul de serviciu dat unei angajate, membre USR Bacău.

„Am să stric un subiect bun pentru presa de partid și am să anunț eu că în speța cu apartamentul de serviciu în care a locuit, pentru o perioadă, o angajată a primăriei, am fost informat ca am statut de suspect, alături de alți functionari din primarie. Aștept să se încheie rapid această poveste și am încredere că și procurorii își doresc același lucru”, a scris Viziteu pe Facebook.

Dosarul DNA a fost deschis după o anchetă publicată de Ziarul de Bacău, în care jurnaliștii locali au dezvăluit cum o angajată a primăriei, membră a USR, ocupă un apartament al instituției conduse de Lucian Viziteu, de peste 100 mp, în centrul orașului, deși are buletin de Bacău.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL