VIDEO Ministerul Familiei, anunț despre programele FamilyStart și Student Invest

Sursa: servuspress.ro

În cadrul emisiunii Puterea Știrilor, ministrul Familiei a oferit detalii esențiale despre programele de sprijin pentru tineri și familii. Potrivit ministrului, fondurile pentru programul FamilyStart au fost utilizate în totalitate, în timp ce pentru StudentInvest mai rămân puțin peste 50%. Ministrul a subliniat importanța comunicării eficiente pentru a ajuta românii care au nevoie de aceste fonduri, încurajându-i pe cei interesați să se adreseze băncilor implicate.

„Pentru FamilyStart fondurile sunt folosite deja în totalitate, pentru Student Invest mai avem puțin peste 50% și de aceea am luat decizia, am realizat demersurile, s-a și semnat un ordin comun cu ministrul finanțelor. Așteptăm să se publice în Monitorul Oficial și după publicare am luat practic 45 de milioane de lei de la Student Invest, lăsând și acolo încă 45 de milioane de lei, dar am mutat această sumă către FamilyStart. Am avut o întâlnire la sediul ministerului și cu băncile care sunt implicate în acest proiect, cu Fondul Român de Contragarantare și cu reprezentanții Ministerului Finanțelor. Deja băncile pot să facă demersuri către Fondul Român de Contragarantare și către Ministerul Finanțelor exprimându-și intenția pentru a continua derularea programului FamilyStart și vor fi bani.

E foarte important să existe o comunicare, să ajungă la sufletul fiecărui român care se află în nevoie și pentru care aceste fonduri reprezintă un real sprijin și toți cei care doresc să fie beneficiari pot să apeleze la bănci.”, a spus Intotero.

De asemenea, a anunțat inițiativa Libera Bank, care va avea un stand permanent la sediul AS pentru a oferi informații studenților despre programul Student Invest.

Pentru studenți, cei de la Libera Bank au avut o inițiativă extraordinară. Începând de luni au la sediul AS un stand permanent pentru programul Student Invest, să aducă cât mai multe informații tuturor studenților care doresc să accezeze acest program, plus studenții de la AE să ne fie ca un fel de voluntari în a disemina acest program.

La Student Invest dobânda este subvenționată 100% de statul român. Tinerii până în vârsta de 40 de ani pot să facă dovada că urmează cursurile unei facultăți sau școală doctorală, master și pot să-și ia împrumut o sumă de 75.000 lei. Cu această sumă își pot achiziționa cărți, suport de curs, bani pentru chirie, o mașină nouă sau second. Acești bani îi returnează într-un interval de până în 10 ani. Pentru FamilyStart aici vorbim de o sumă mai mare, de 150.000 lei. Aici avem și câteva condiții de venit. În primul rând, pentru familie monoparentală venitul trebuie să fie 7.500 lei net, iar pentru o familie soț-soție venitul trebuie să fie de 6.000 lei net pentru fiecare”, a explicat Natalia Intotero.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: