VIDEO Ministrul Economiei: Sunt domenii în care încercăm să aducem valoare adăugată aici, în România

Sursa: Facebook Guvern

Invitat în platoul emisiunii Puterea Știrilor, Radu Oprea, ministrul Economiei, spune că România continuă să exploreze noi oportunități de creștere și dezvoltare economică, promovând investițiile în sectoare strategice și asigurând un viitor prosper pentru toate regiunile țării.

„Investițiile sunt în diverse domenii de activitate. Noi am avut scheme de ajutor de stat la Ministerul Agriculturii și am văzut că astăzi au fost publicate listele cu toate companiile eligibile. La Construct Plus, unde pe bugetul alocat de anul acesta 150 de milioane am avut proiecte depuse de peste 1.000.000.000 euro. Acestea sunt domenii în care încercăm să aducem valoare adăugată aici, în România, pentru că sunt două certe avantaje.

Materia primă este aici, din care putem să facem. Există investiții foarte mari în domeniul proiectelor majore strategice autostrăzi, căi ferate, avem nevoie de materiale de construcții. E logic să ne gândim că dorim să dezvoltăm acest domeniu.

Vechiul cadru financiar multianual e aproape de 100% execuție, ceea ce părea de necrezut că vom putea realiza înainte ca prietenul și colegul meu, domnul Cîciu, să ajungă la minister, aceste companii sau în acest domeniu mai există un mare avantaj în afară de acela că echilibrăm balanța comercială și că aducem plus valoare în România, că astfel de activități se dezvoltă și în zonele mai puțin dezvoltate ale României”, a declarat ministrul.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: