Skip to content
Economie

VIDEO Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu: „Există și vor exista măsuri care să crească veniturile salariaților, dar nu scăderi de taxe”

Facebook

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a declarat că nu vor fi luate măsuri privind tăierea contribuțiilor sociale pentru creșterea veniturilor salariaților, precum reducerea CAS, potrivit b1.

„Deja rămân mai mulți bani în buzunarul românilor din măsurile care s-au luat. Există și vor exista măsuri care să crească veniturile salariaților, dar nu scăderi de taxe.

Comisia recomandă flexibilizarea fondurilor europene existente, realizarea de măsuri de tipul ANOF pentru sprijinul gospodăririlor și a companiilor, dar nu recomandă afectarea veniturilor permanente sau a cheltuielilor permanente ale statului.

Discutăm despre aceste lucruri în momentul în care România va crea un spațiu fiscal suplimentar, la acest moment România fiind într-un angajament de consolidare fiscală își păstrează angajamentele luate cu privire la reducerea deficitelor.  Dacă colectarea va crește, atunci există un spațiu suplimentar și putem să spunem despre o reducere undeva de taxe. Pot exista ajutoare temporare sau reduceri temporare”, a spus Adrian Câciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *